Winter, we vertrekken naar school en ons werk in het donker en we komen ook in het donker weer terug. Tijd om de fluo weer boven te halen, jammer want mooi is het niet en al die fluo hesjes zien er min of meer ook hetzelfde uit. Wij kochten zo’n standaard modelletje en zetten het wat naar onze hand, dat maakt het toch al een stuk leuker om aan te trekken. Zeg nu zelf, iets unieks is altijd cool!

Fluo hesje pimpen

We gingen aan de slag om onze fluo hesjes te personaliseren, zonder naaimachine! Dus wil je ook aan de slag, dit is iets wat voor iedereen werkt!

FluoNogStrijken

Wat heb je nodig

 • Fluo hesje
 • Fluo flexfolie
 • Silhouette cameo of portrait
 • heb je dit niet, dan schrijf ik straks een tip om het ook zonder te doen
 • Strijkijzer

Hoe ga je tewerk

 • Ontwerp in silhouette studio de tekening die op je fluohesje wil voorzien.
  Tip: heb je geen silhouette en laat je het door iemand anders plotten. Haal dan pas de overbodige flex weg eens je thuis bent. Ik deed dit niet met als gevolg dat er allemaal papier en vuil in de omranding kleefde. 
  Tip
  : heb je geen silhouette cameo of portrait en ken je niemand die het zou kunnen plotten voor je. Teken dan zelf iets wat je kan overtekenen op de flexfolie. Het hoeft niet complex te zijn, wat dacht je van vierkantjes of driehoekjes?
 • Plot of knip je ontwerp uit.
 • Plaats je ontwerp op je fluohesje op de gewenste positie en strijk het erop. Zorg ervoor dat je lang genoeg warmte erop houdt, zodat het goed hecht.
  Tip: leg een handdoek erboven zodat er niets aan je strijkijzer blijft kleven.

FluoWortel

Zoals je ziet, ik gebruik mijn logo voor zowat alles: stempels, glazen, stofjes 

Lees ook: Hoesje personaliseren, niet enkel voor een smartphone

Fluo is beter maar niet alles

Dankzij een goede fietsverlichting en een fluovestje ben je beter zichtbaar in het verkeer. Dat merk je zelf ook wanneer je op straat komt, je ziet de fluo al van ver blinken wanneer er licht op schijnt.

Let op, het is een illusie te denken dat zo’n fluo hesje je ook echt beschermt. Als je wordt aangereden, maak je geen kans. Zo’n vestje zorgt er enkel voor dat je beter gezien wordt, het is geen pantser. Maak je kinderen daar ook van bewust, ze moeten vooral voorzichtig blijven, fluo of niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.