Boutje van de rommelberg is een boek van Mirjam Oldenhave, ook wel gekend van de Mees Kees boeken. Het is een avontuurlijk boek die heel wat thema’s ter harte neemt en vol staat met mooie illustraties van Rik de Haas, geen wonder dat het boek bekroond werd met een bronzen griffel.

Boutje van de rommelberg

Boutje woont samen met zijn papa Ed in een huis op wielen. Ze zijn nergens echt welkom en moeten dus steeds op zoek naar een plaats om te wonen. Wanneer ze eindelijk een plek gevonden hebben, bij de rommelberg, begint het avontuur pas echt.

De rommelberg is een grote plek vol afgedankte spullen (een soort vuilnisbelt), een waar knutselparadijs voor Boutje. Op een dag vind Boutje een gouden beeldje en de politie gelooft niet dat hij dit tussen de rommel gevonden heeft. Hierdoor moet papa Ed naar de gevangenis. Boutje doet er alles aan om zijn vader vrij te krijgen.

Boutje binnenkant boek

Review

Het boek telt zo’n 160 pagina’s en leest vlot weg door het eenvoudig taalgebruik, grote letters en korte hoofdstukken. Ideaal dus om elke dag een hoofdstukje te lezen. De mooie illustraties helpen om het verhaal extra te ondersteunen. Het is ook een leuk boek om voor te lezen aan oudere kleuters denk ik.

Het boek is niet alleen leuk en spannend om te lezen, in Boutje van de Rommelberg komen ook nog interessante thema’s aan bod zoals de kloof tussen arm en rijk, teuleurstellingen, vriendschap, buiten gesloten worden, hoop, vindingrijkheid, doorzettingsvermogen … Dit zijn allemaal thema’s waar je met kinderen dieper kunt op ingaan.

Daarnaast kan je het boek ook inzetten als basis voor creatieve upcycling activiteiten want Boutje maakt heel wat met de materialen die hij op de rommelberg kan vinden. Lekker inspirerend dus. Zeker voor creativelingen zoals wij.

Ook benieuwd naar Boutje? Koop het boek Boutje van de rommelberg.

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

*Voor dit artikel heb ik een review exemplaar ontvangen, maar dit heeft geen invloed op de recensie

One Reply to “Boutje van de rommelberg”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.