Zijn jullie ook zo’n watterratten die van wat adrenaline houden en gekke glijbanen? Lees dan zeker verder, wij bezochten het Tikibad waterpark in Wassenaar en delen onze ervaring.

Tiki wat? Tikibad

Tikibad is een onderdeel van Duinrell en is een subtropisch zwembad met heel wat verschillende glijbanen, van kidsproof tot heel erg heftig. Ik was er vroeger al eens geweest met mijn man, toen hij mijn man nog niet was, deze keer bezochten we het samen met de zoon, die ook wel van wat spanning houdt.

De meeste zaken zijn wel hetzelfde gebleven in het zwemparadijs zoals de plikaan, waar je na een kort stukje glijden gewoon een vrije val neemt, de stijle canonball of de cycloon waar je in een trechter komt, flits en de blits maar ook de bandenglijbanen starfright en moonlight.

Ondanks het feit dat Tikibad niet echt veel ander leek, is het wel wat uitgebreid ten opzichte van vroeger. Nu is er ook een buitengedeelte en een deel voor kinderen namelijk het kids waterpark.

Tikibad glijbanen

Je hebt het al begrepen, in Tikibad moet je dus zijn voor spannende glijbanen, er zijn er zo’n 21 als ik me niet vergis. Dat is best veel, en het leuke is dat je eigenlijk niet zo heel lang moet aanschuiven, waardoor je ze tijdens je bezoek wel allemaal kunt uitproberen.

Onze favorieten zijn de Triton, Moonlight, Starfright en de Cannon ball. De kleinere glijbanen in de playa vonden we ook wel leuk.

TrechterGlijbaan

Ander speelplezier

Voor de kleinere kinderen en ouders die geen fan zijn van glijbanen, is er ook wel wat te doen hoor: denk aan sudderen in een bubbelbad, de lazy river, spelen in het verwarmde speelbad of je laten verrassen door de golven in het golfslagbad.

Let op, kinderen kleiner dan 1m20 en kinderen niet kunnen zwemmen moeten oranje opblaasbandjes dragen, bij twijfel controleren de redders goed. Dan worden de kinderen gemeten en moeten ze tonen dat ze kunnen zwemmen. Om later niet weer gestoord te worden door andere redders, krijgen de kindjes een polsbandje wanneer het ok is.

Tips voor Tikibad

  • Je moet een tijdsslot reserveren van 2u bij Tikibad, dit is twee uur, tussen november tem maart, is dit 3u. Eerlijk is eerlijk, 2u is een beetje aan de korte kant.
  • De kluisjes werken niet met kleingeld, maar met een pincode die je zelf kunt instellen, no stress dus als je geen geldmunten op zak hebt en je moet ook niet zorgen voor zo’n irritant polsbandje.
  • In het Tikibad heb je een restaurant waar je iets kunt eten en drinken, al vind ik dit persoonlijk niet nodig wanneer je maar 2u in het bad vertoeft.
  • Voor de ouders die zelf liever gewoon toekijken zijn er ook (lig)stoeltjes voorzien, ook handig om je spullen te leggen als je die toch zou willen meenemen.
Waterpret

Tikibad prijzen en openingsuren

Wie ook een bezoekje wil brengen aan Tikibad, kan best dus online reserveren. De prijs van de tickets verschilt afhankelijk van de dag en het seizoen. Hetzelfde geldt voor de openingsuren. Impulsief beslissen is dus enkel een optie als het echt in de buurt is, anders loop je het risico dat er geen plaats meer is.

Op zoek naar meer leuke uitstapjes met kinderen? Lees dan hier onze ervaringen.

One Reply to “Tikibad, waterpret en spannende glijbanen”

  1. Da’s echt iets voor mijn 3 mannen. Mama is niet zo happig op al die actie, en al zeker niet in een zwembad
    Wel fijn dat er daar zo goed gecontroleerd wordt of ze kunnen zwemmen of niet – zo ben je er als ouder met een gerust hart! Dankjewel voor de tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.