Een heel eind terug viel mijn oog op een gezond alternatief voor chocolade. Ik besloot om choqola eens uit te proberen want ik vind het wel fijn om gezonder te eten en ook mijn zoontje gezonder te laten eten. Ik deel graag mijn bevindingen met jullie.

Vetten gezond

Vaak horen we dat vetten erg ongezond zijn en dat we die best mijden om cholesterol problemen te vermijden.

Ik heb in het verleden al een aantal keer een bezoek gebracht aan een orthomoleculair therapeut. Die wist me te vertellen dat vetten niet noodzakelijk ongezond zijn. Je moet er gewoon op letten dat je de juiste vetten neemt, zo moest ik vaker eitjes eten en elke dag minstens 1 theelepel kokosolie gebruiken.

Daarnaast moest ik minder koolhydraten en suikers gaan nuttigen en zoveel mogelijk onbewerkte voedingstoffen eten. Eigenlijk klinkt dat allemaal heel logisch.

Toegegeven, geen suiker is voor mij geen optie. Eigenlijk vind ik het ook iets wat heel moeilijk is voor kinderen. Al letten we wel op wat we zelf eten en geven aan onze zoon.

Choqola

Choqola zou een waardig alternatief zijn voor chocolade, je moet er wel zelf mee aan de slag. Eigenlijk een beetje zoals de gezonde snoepjes waar ik al eens over schreef. Ik besloot het eens uit te testen en een pot original te bestellen. Ik maakte toen ook meteen wat pralines, misschien herinner je je mijn instagram post nog?

Zelf vond ik ze best lekker, al smaakt het naar mijn mening niet echt naar chocolade. Wanneer je ze in de diepvries koelt, hebben ze wel de textuur van chocolade alleen kouder. Zoonlief vond er helaas niets aan.

Volharden

Toch wou ik volharden en besloot dus nog 3 potten te kopen in een voordeelpakket met de drie smaken. Ik bestelde er dit keer heel bewust de dierenvormpjes bij in de hoop dat hij het zo leuker zou vinden. Ik had namelijk ook van Freya de tip om samen met zoonlief de pralinen te maken.

Ja hoor, ik koos deze keer de milky raw en liet hem meehelpen. Leuke tip, je kan er bijvoorbeeld ook een nootje in doen of wat gepofte quinoa. Wonderwaar, hij vond het deze keer super lekker!

Proberen jullie ook soms gezondere alternatieven voor snoepgoed te voorzien?

Meer recepten of inspiratie? Lees dan mijn foodartikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.