Met een comic book, een houten doosje, decoupage lijm en wat geduld gingen we aan de slag om een heuse spiderman schatkist te maken voor de kleine schatten van de jongste in huis.

Comic book om te knutselen

Normaal gebruik je voor decoupage speciaal papier die je in stukjes scheurt en met aangepaste lijm ergens op aanbrengt. Het was eigenlijk MelDIY die me met haar superhelden pumps op het idee bracht om een oud comic book te gebruiken voor een superman effect. (ja, die creacross inspireert ons allen)

Manlief en ikzelf zijn echte “geeks” die wel wel eens comic books of graphic novels durven lezen. Vorig jaar waren we in London op comic book day waardoor we enkele gratis proefversies van comic books hebben gekregen. Gezien we toch liever die volledige exemplaren (niet de teasers dus) lezen, besloot ik ze te houden om mee te knutselen. Zoonlief was in in de wolken dat er eentje bijzat van een van zijn favoriete superhelden: spiderman.

Versieren met decoupage

Initieel wou ik een letter van papier macher versieren met de stripheld. Toen bedacht ik dat je achteraf eigenlijk niet zoveel kan gaan doen met zo’n letter buiten decoratief uitzetten of ophangen. In de winkel koos ik een klein houten schatkistje (die stonden nl. naast de letters van papier macher) om te versieren. Daar kan zoonlief dan zijn mooie schatten in verzamelen, een leuk alternatief voor de schatkist waar hij inmiddels wel al wat uitgegroeid is. Het leuke nieuws is dat onze kunstboeken op die manier steeds weer uitbreiden.

comic book knutsel

Wat heb je nodig

 • een oud comic book (knipsels uit een reclamefolder werken net zo goed)
 • een schaar
 • decoupage lijm
 • een borstel

Hoe ga je tewerk?

 • Knip leuke blokken en figuurtjes uit je comic book en leg deze opzij
 • Strijk een stuk van het te bewerken oppervlak in met decoupage lijm en kleef vervolgens een stukje van je knipsels op het oppervlak
 • Strijk nogmaals met de decoupage lijm over de prent
 • Ga verder tot het volledig oppervlak bewerkt is
 • Laat drogen
  Tip: probeer bij hoekjes steeds over de hoek heen te werken, anders komt het randje makkelijker los.

Het resultaat

Onze comic book schatkist vind ik best wel stoer en mooi gelukt. Hij staat inmiddels al te pronken vol kleine schatten (zoals stickies en knikkers) op de kast in de kinderkamer.

spiderman doosje

Ik ben benieuwd, wat hebben jullie al gemaakt met decoupage? Gebruiken jullie dan altijd het ‘juiste’ papier of zoeken jullie soms ook eens een creatieve oplossing?

Deel gerust ook jullie eigen creatie binnen het thema “boeken” op sociale media met de hashtag #creaKrea. Je kan ook met de linkparty meedoen door je instagram foto of je blog artikel te delen via de link hieronder.

Vergeet natuurlijk ook niet om eens een kijkje te nemen bij de CreaKrea collega’s voor nog meer leuke creaties: Kreanimo, Mama duizendpoot, Mel DIY, Knutseljuf van Ede en Crea met kids

Op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

2 Replies to “Comic book hergebruiken met decoupage

 1. Pingback: Bullet journal boeken en lees tracker - Mel DIY

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.