In Cozmix, de volkssterrenwacht in de rand van Brugge kan je van alles leren over de sterren, platen en de zon. Een leuke uitstap, niet enkel voor volwassenen maar ook voor kinderen.

Planetarium

Het planetarium, is het hart van het bezoekerscentrum Cozmix. Op een groot koepelvormig scherm aan het plafond, kan je vanuit een ligstoel een voorstelling bijwonen. Er is een ruim aanbod aan films over verschillende thema’s beschikbaar, zowel voor volwassenen als kinderen. Dit op zich is al een heuse ervaring.

Wij bekeken de voorstelling Ruimteboot polaris, maar gaan zeker nog terug voor andere voorstelling. Na de voorstelling krijg je nog wat extra informatie over sterren, sterrenbeelden, de melkweg, zwarte gaten … ook gedocumenteerd door mooie projecties op de koepel. Dit zorgt ervoor dat je je midden in het heelal waant.

Sterrenbeelden

Observatietoren

Nadien begeleid de gids je mee naar de observatietoren waar je, elk om beurt, door de telescoop naar de zon kan kijken. Wanneer je het bezoekerscentrum ’s avonds bezoekt dan kan je uiteraard de maan en de sterren bekijken. Spectaculair wel zo’n grote telescopen.

Telescoop

Op de terugweg naar buiten, kom je langs een interactieve tentoonstelling over de ruimte waar je nog wat extra kennis kan vergaren.

Planetenpad

Cozmix ligt op het domein Beisbroek, hierdoor kan je na je bezoek nog eens het natuurcentrum bezoeken of een wandeling maken doorheen een schaalmodel van het zonnestelsel.

Het planetenpad vertrekt net voor de ingang van Cozmix, ter hoogte van de zon die je vind naast de zonnewijzer. Elke stap die je zet op deze wandeling, komt overeen met zo’n 9 miljoen kilometer.

Prijzen

  • Voor kinderen jonger dan 18 jaar betaal je 5 euro
  • Volwassenen betalen 6 euro

Ze organiseren ook verjaardagsfeestjes, ook dit lijkt me wel eens leuk om te doen.

Bezochten jullie al eens een sterrenwacht met planetarium?

Op zoek naar meer leuke uitstapjes met kinderen? Lees dan hier onze ervaringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.