Je kent ze vast, die boeken over paardenmeisjes met een eigen pony die Pinkie heet. Ze dromen ervan om een wedstrijd te winnen. Wel, dit is zo’n boek, maar dan verbeterd.

Tjibbe Veldkamp

Dat het weer een grappig boek zou zijn was meteen duidelijk, Pinkie is namelijk van dezelfde schrijver als Grapman. Tjibbe Veldkamp is een fantastische schrijver. Hij heeft al heel wat kinderboeken geschreven waaronder Een ober van niks, Katvis en de reeksen Bert en Bart of Agent en Boef.

Pinkie

Pinkie, of eerder Stinkie is een eenvoudig boekje over een meisje Pip die droomt van een paard. Jammer genoeg is een paard voor haar te duur. Op een dag ontmoet ze Stinkie en besluit samen met hem op zoek te gaan naar zijn baasje.

Pinkie binnenzijde

Beginnende lezertjes kunnen het boek perfect zelf lezen. In het begin had ik wat schrik voor de ‘verbeteringen’ die aangebracht werden in het boek. Zo werden bepaalde woorden doorhaalt en andere toegevoegd met rood. Zoonlief had hier geen probleem mee, hij negeerde perfect de doorhaalde woorden.

Ik denk wel dat het iets leuker is om te lezen voor mensen die beiden meenemen, dat maakt het verhaal net iets grappiger. Ook de tekst- en denkballonnetjes dragen bij aan de humor van het verhaal. En laat ons eerlijk zijn, welk kind houdt nu niet van grapjes over windjes of kaka?

Kortom, een eenvoudig en dun boekje (48 blz) met humor. Ideaal om op een luchtige manier leeskilometers te maken met moralen en een beetje humor.

Koop hier jouw exemplaar van Pinkie (oei ik bedoel Stinkie). Ook verkrijgbaar bij de lokale boekhandel.

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

*Voor dit artikel heb ik een review exemplaar ontvangen, maar dit heeft geen invloed op de recensie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.