Ik vind het fijn om leuke activiteiten te doen met zoonlief maar vaak heb ik geen zin om drukke pretparken of lange wachtrijen te trotseren. Een kind moet zich kunnen uitleven zonder constant te moeten wachten. De Sierk in De Haan is dan ook een fantastisch alternatief voor die drukke pretparken.

De Sierk de Haan

De Sierk is een thema-park in de Haan voor gezinnen waar alles opgebouwd is rond het thema Circus. Het park bestaat uit verschillende speelhoeken waar telkens heel wat te ontdekken en beleven valt. Denk aan een zaken zoals een lenigheid parcours waar acrobaten hun lenigheid spelenderwijs kunnen trainen volgens de principes van twister of een tent waarin je kan oefenen om te klimmen op een paal of op een ton te lopen. Misschien slaag je er wel in om bordjes te balanceren op een stokje of een diabolo in de lucht te gooien en weer op te vangen. … eigenlijk valt er zoveel te beleven dat het me een tiental bladzijden schrijfwerk zou kosten. Dat ga ik mezelf en jullie alvast besparen.

Tijger

Kinderen kunnen er spelen, maar ook volwassenen zullen hier zeker in hun nopjes zijn want niet enkel kinderen kunnen zich hier ontpoppen tot circusartiesten. Ik geef eerlijk toe, er waren heel wat zaken waarvan ik het niet kon laten om ze toch eens uit te proberen. Zo bengelde ik ondersteboven aan ringen, probeerde mijn evenwicht te houden op een balancerende plank en slaagde er maar niet in om op een draaiende ladder te klimmen. Ik sport dan wel niet graag, maar hier voelde het dus als spelen. Zo’n zaken zouden ze eigenijk in de fitness moeten hebben, volgens mij zou ik dat dan wel leuk vinden.

paalklimmen

De ouder die liever niet ondersteboven hangt, zichzelf in dunne tunnels wringt en al helemaal niet op een éénwieler wil rijden, ook voor jou is er wel iets. Er zijn namelijk overal leuke zithoekjes gemaakt (zowel binnen als buiten) en je kan er aan democratische prijzen wat kopen om te drinken of te snoepen. Op de dag dat wij er waren, was er ook een optreden van de Argentijnse clown Tony Fratello met zijn optreden “A clown in the search of laughter”.

Foto’s

Ballenbad
De wasplaats, een echt ballenbad
Muziekkamer
De muziekkamer, lekker rocken
Lenigheid
Lenigheidsparcours à la twister
viktor
Viktor laten vliegen met een katapult

De Sierk Openingsuren en prijzen

Voor wie een bezoekje wil brengen aan de Sierk, ik raad het je ten zeerste aan! Weet wel dat het park niet altijd open is. Vroeger was het enkel tijdens de Belgische schoolvakanties, inmiddels zijn ze ook soms open en zaterdag. Na de herfstvakantie gaan ze in winterslaap om terug te openen in april. Eigenlijk bekijk je best de kalender op hun website en reserveer je je plekje.

Een bezoekje kost je 10 euro per persoon en kinderen onder de 2.5 mogen gratis binnen. Dus voor de prijs moet je het zeker niet laten.

Op zoek naar meer leuke uitstapjes met kinderen? Lees dan hier onze ervaringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.