De laatste tijd is diamond painting heel erg hot bij ons thuis. Een leuke creatieve activiteit die omwille van de focus ook zorgt dat je tot rust komt.

Waarom diamond painting

Diamond painting is een activiteit die goed is voor de concentratie en de fijne motoriek doordat de vakjes en de steentjes best wel klein zijn. Het is eigenlijk ook best leuk om samen met je kind te doen of zelfs met het hele gezin als je voldoende pennetjes hebt. Creatieve quality time noemen ze dat. Daarnaast is het ook leuk te zien dat je lange werk een mooi resultaat oplevert.

Zo’n diamanten kunstwerk maken is niet zo moeilijk, je hebt gewoon wat geduld nodig. Net daardoor dat het leuk is voor zowel jong als oud. Om een idee te geven, ik vind het leuk, mijn mama ook en mijn zoontje ook.

Kunstwerk

De eerste diamond painting die bij ons in huis kwam was een dino sleutelhanger die de zoon voor zijn verjaardag kreeg. Wanneer deze klaar was gingen we aan de slag met een goedkope versie van een diamond smiley uit de action. Toen oma hoorde dat haar kleinzoon iets graag deed wat zij ook vaak doet, kreeg hij een reptiel.

Deze mama ontdekte onlangs dat je ook gepersonaliseerde diamond painting schilderijen kunt krijgen met een eigen foto. Daarom  heb ik een diamanten painting besteld bij Fotocadeau.nl Een foto van onze twee katten die de zoon kan omzetten naar een echt kunstwerk. Deze kunnen we nadien een mooi plaatsje geven in ons huis. Zo’n persoonlijke diamond painting is namelijk nog veel leuker om uit te zetten dan een standaard prent. Extra leuk dat je er een kader kunt bijbestellen.

Onze diamond painting tips

  • Begin aan de linkerkant als je linkshandig bent, maar aan de rechterkant als je rechtshandig bent, zo weet je zeker dat je niet met je hand in de lijm blijft kleven en de lijm dus niet vuil wordt door je handen. Je kan ook steeds een stuk bakpapier of de doorzichte bijgeleverde folie gebruiken om erover te leggen.
  • Wanneer je niet werkt aan je diamond painting, dek je deze best altijd af met de plastiek folie om te vermijden dat er stof of haartjes in de lijm komen te zitten.
  • Wij vinden het fijn om kleur per kleur te werken werken zodat je niet constant hoeft te wisselen. Wil je met meerdere kleuren werken, dan kan je beter met meerdere schudbakjes werken om zo je kleur-overzicht te bewaren. Uit een recente bevraging via mijn instagram stories blijkt dat ongeveer de helft van de mensen per kleur werkt maar dat de andere helft lijntje per lijntje werkt. Beiden hebben zo zijn voor- en nadelen.
  • Wanneer je diamond painting nog wat plooitjes bevat van in de verpakking te zitten en je laat ze openliggen om op te werken, dan verdwijnen die plooitjes vanzelf met verloop van tijd.

Ik ben heel erg fan van zo’n leuke creatieve fotokunstwerken. Volgende keer kies ik een gepersonaliseerd schilderen op nummer canvas op groot formaat, want dat lijkt me ook leuk om samen met zoonlief te maken.

Ik ben benieuwd, ben jij team diamond painting of eerder team schilderen op nummer?

Ben je op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

*Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.