Ik gebruik graag eens klei voor leuke knutsels maar door het hele “blijf in uw kot” gebeuren, besloot ik nog eens aan de slag te gaan met zoutdeeg. Zoutdeeg is namelijk een leuk alternatief voor klei en vormt de ideale basis voor leuke dino creaties.

Het leuke is dat je hier ook met jonge kinderen veilig mee kan werken want het kan helemaal geen kwaad als ze het in hun mond stoppen, het is gewoon niet zo erg lekker. Als je het zoutdeeg kleurt, gebruik dan wel voedingskleurstof en geen verf.

Wat heb je nodig?

  • zoutdeeg
  • Dino speeltjes
  • Strijkkralen
  • Dino snoepvormpjes

Mini dinosaurussen

Dit is een makkelijke, duw het zoutdeeg in de snoepvormpjes en laat drogen in de oven of aan de lucht. Persoonlijk vind ik ze beter gelukt dan de dino’s van bioplastic die ik een eind terug maakte, vooral omdat de kleuren zo mooi uitkomen.

Dino fossielen

Om dino fossielen te maken, maak je eerst een balletje van zoutdeeg. Duw dit balletje plat om er vervolgens een dino speeltje in te duwen, denk aan een voet, een hoofd of misschien zelfs een volledige dino. Haal het speeltje er voorzichtig af, let op dat er niet teveel zoutdeeg aan het speelgoedje blijft kleven, dan valt de afdruk namelijk minder mooi uit.

Dinosaurus eieren

Dino’s leggen eieren, dus dinosaurus eieren uit zoutdeeg kunnen niet ontbreken. Draai een eivormig balletje van zoutdeeg en versier dit met strijkkralen of glitters.

Wanneer je alle creaties samenbrengt met de speelgoed dino’s, krijg je de vrolijkste taferelen.

dino tafereel

Deel zeker ook jullie eigen creatie binnen het thema “dino” op sociale media met de hashtag #creaKrea. Je kan ook met de linkparty meedoen door je instagram foto of je blog artikel te delen via de link hieronder.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Vergeet natuurlijk ook niet om eens een kijkje te nemen bij de CreaKrea collega’s voor nog meer leuke creaties: KreanimoMama duizendpootKnutseljuf van Ede en Crea met kids

Op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

2 Replies to “3 x Dino creaties van zoutdeeg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.