Ik hou van foto’s, ik neem er veel te veel en ik ben geen fotograaf. De foto’s die ik maakte zijn niet altijd mooi maar ze zorgen er wel dat mijn herinneringen bewaard blijven. Ik wou dat beter kunnen, foto’s die de herinneringen vastleggen en de moeite waard zijn.

Stelen met je ogen is niet altijd genoeg

Ik kan niet goed fotograferen. Ik bekijk veel foto’s online en probeer dan vaak zelf iets gelijkaardigs te maken, toch was er altijd wel iets wat ervoor zorgde dat het niet ok leek. Daarnaast kwam dat ook vaak neer op geposeerde foto’s, wat dan weer de dagelijkse herinneringen onderuit haalt. Ik wil meer, ik wil het dagelijkse leven zoals het is op een mooie manier kunnen vastleggen.

Ik heb al een paar keer overwogen om een fotografie opleiding te volgen maar ik moet eerlijk zijn met mezelf.

  1. Ik wil geen gigantisch groot of duur toestel kopen
  2. Ik wil niet elke week naar school moeten gaan, ik ben gewoon geen volhouderstype
  3. Ik ben veelzijdig maar heb veel variatie nodig

Conclusie: zo’n opleiding is een no no.

Zelf dingen zoeken en uitproberen is niet voor mij weggelegd, daar heb ik dan weer het geduld niet voor. Uiteindelijk gaf ik mijn zoektocht op en besloot ik mijn mooie momenten met minder mooie foto’s te documenteren en jaarlijks een fotoshoot met een echte fotograaf in te plannen. Ik had me daar bij neergelegd.

Lees ook: Spijt zonder foto’s

Fotograferen kan je leren

Totdat … ik op 26 maart een facebook post van een van mijn favoriete fotografen zag passeren.

Ik bestelde kort daarna al de daily memory workshop en kon niet wachten om te beginnen ermee. Omdat het een pre-order was, moest ik nog even wachten. Hier heb ik geen duur toestel voor nodig, ik kan zelfs met mijn gsm aan de slag, gelukkig want ik vind de batterijlader van mijn camera niet meer.

Lees ook: Fotoboek van het eerste schooljaar

Tegenwoordig ben ik elke dag aan het fotograferen, de ene keer lukt al beter dan de andere. Ik heb al een paar mooie foto’s gemaakt, al zijn de meeste nog niet super. De presets die meegeleverd worden zijn wel een gigantische meerwaarde!

presets

Ik trek me op aan het idee dat Kim, die net als ik een multi-potential ook geen fotografie opleiding heeft afgerond en alles zelf leerde. Ik moet zelf niet al het opzoekwerk doen dat zij deed want zij heeft het me gewoon bezorgd. Ik ben al aan het twijfelen wat de volgende ouder workshop zal zijn dat ik van haar koop.

Dat ik nooit zo goed zal kunnen fotograferen als Kim, dat is ok. Ze is niet voor niets een van de top 100 fotografen van de wereld. Ik heb ook helemaal geen ambitie om fotograaf te worden, ik wil gewoon mooie foto’s van mijn gezin en dat kan nu dankzij haar.

Ik denk wel dat ik mijn jaarlijkse fotoshoots toch zal behouden, al zal manlief me daar niet noodzakelijk dankbaar voor zijn. Zijn er nog die vinden dat zo’n workshop een leuk geschenk is voor moedertjesdag? In de moederdagspecial zit ook een “echt” boek dat je kan vastnemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.