Heel wat mensen zijn onzeker, bij kinderen is dat niet anders. Soms kan het helpen om zaken in een ander licht te plaatsen, boeken zoals Dit kan ik ook … een beetje bieden hiervoor goede handvaten.

Feel good boek vol dino’s

Dit kan ik ook … een beetje is een kinderboek geschreven door een mama van een meisje met een ontwikkelingsvoorsprong. Dat meisje is helemaal ondersteboven van dino’s. Het boek staat dan ook boordevol kleurrijke, getalenteerde dino’s. Zo is het meteen ook een feel good boek die mensen met een breed interesseveld doen inzien dat dit ook een mooi talent is.

Veel hoogbegaafden hebben namelijk een brede interesse en kunnen daardoor best veel, maar dan wel in beperktere mate. Hierdoor hebben ze vaak het gevoel dat ze nergens echt goed in zijn … en dus ook helemaal geen talent hebben. Of ze twijfelen of hun talent wel echt een talent is..

Ook voor kinderen zonder ontwikkelingsvoorsprong, is het een mooi boek. Of ze nu zelf onzeker zijn of niet. Het kan hen helpen om hun onzekerheid te overwinnen of om kinderen die onzeker zijn een hart onder de riem te steken.

DatKanikOokWerkblaadjes

Zelf lezen of voorlezen

Het boek is zo geschreven, dat beginnende lezers het zelf kunnen lezen. Het bevat grote letters, korte woorden en veel herhaling. Voor kleinere kinderen is voorlezen ook perfect mogelijk, want het is nog steeds meer een prentenboek dan een leesboek.

Nadien kan je nog even lekker napraten over de talenten van je kind. Welke talenten heeft hij? Wat kan hij heel goed, een beetje goed of niet goed? Wat vind je leuker, ergens heel goed in zijn of regenboogkrachten?

Dit kan ik ook … een beetje is ideaal voor (zorg)leerkrachten om een gesprek aan te gaan met kinderen die wat onzeker zijn over hun eigen talenten.

Bestel jouw exemplaar van “Dit kan ik ook … een beetje”, voor in de klas kan de digitale versie ook leuk zijn.

Dino’s

Voor alle liefhebbers van dinosaurussen (en dat zijn er best wel veel denk ik), kan je via de QR code achter in het boek ook een werkboek en heel wat printables downloaden. Verwacht je aan leuke knutsels, spelletjes, woordenschat, educatieve opdrachtjes, feest ideetjes, …

Wie helemaal niet genoeg kan krijgen van dino’s en regenbogen, beleeft zeker en vast plezier aan het leuke vriendenboekje Dino’s en regenbogen.

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

*Voor dit artikel heb ik een review exemplaar ontvangen, maar dit heeft geen invloed op de recensie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.