Op zoek naar een verhaal die volledig bij het haar gegrepen is en vol gekke wendingen zit? Dan is Domperdorp, alle ouders de lucht in zeker een aanrader.

Alle ouders de lucht in

Milo heeft het weeshuis voor zielige zieltjes van Domperdorp helemaal voor zich alleen. Alle andere kinderen zijn al geadopteerd, maar hij niet. Volgens Niene Nitroglycerine (de directrice van het weeshuis die hem elke dinsdag eten brengt en 5 minuten les geeft) komt dit omdat hij niet praat.

Wanneer de volwassenen van Domperdorp op een dag op het nieuws (waar alleen leugens verteld worden) zien dat de aarde eigenlijk een tafel is die boven de wereldbol zweeft, besluiten ze massaal te proberen om zichzelf over de rand te doen tuimelen. ,Heelas lukt het hen en blijven enkel de kinderen over in Domperdorp. Niet ideaal, Milo roept de hulp in van Bregje en ze proberen een plan te bedenken om Domperdorp te redden en de ouders terug te vinden.

Domperdorp review

Ik denk niet dat de humor van de schrijver voor iedereen is weggelegd. Domperdorp alle ouders de lucht in is een behoorlijk hectisch verhaal die eigenlijk niet echt ergens heen gaat. Best een grappig fantasierijk avontuur dat niet erg logisch is, maar wel leuk kan zijn om te lezen.

Het verhaal leest vlot maar gaat traag vooruit omdat er constant verschillende wendingen worden genomen. Dit zorgt er zeker voor dat het niet snel verveelt, maar vraag een kind niet om hier een boekbespreking over te maken. Er zijn zoveel details te vinden dat het moeilijk wordt om de grote lijnen te achterhalen en dit eenvoudig te verwerken. Ik vond het eerlijk gezegd al moeilijk om deze te structureren voor de review.

Achteraf ontdekte ik dat dit het tweede Domperdorp boek was. Dit werd me duidelijk tijdens het lezen, al staan beide verhalen wel los van elkaar en kan je ze afzonderlijk lezen.

Benieuwd? Op zoek naar een dierbaar geschenk? Koop Domperdorp 2 of haal hem gewoon bij je lokale boekhandel.

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

*Voor dit artikel heb ik een review exemplaar ontvangen, maar dit heeft geen invloed op de recensie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.