Pedagogische studiedag, het ideale moment om een bezoek te brengen aan een anders drukke locatie: Plopsaqua. Is het de moeite? of toch maar niet?

Plopsaqua

Het was met een klein hartje dat ik een bezoek plande voor Plopsaqua. De reviews zijn dubbel, er zijn net zoveel positieve als negatieve te vinden en ik had absoluut geen idee wat ik ervan moest verwachten. We bezoeken graag waterparken dus het was het proberen wel waard en ik ben blij dat we geweest zijn want we hadden echt een super toffe dag!

Plopsaqua staat ervoor bekend een mooi thema zwembad te zijn voor jong en oud. Eén van de topattracties in Plopsaqua is de Sky Drop, maar die is maar toegankelijk vanaf 10 jaar. Zoonlief is nog te jong en deze mama was stiekem ook een beetje te bang om dit alleen te proberen.

Maar no worries, er valt genoeg te beleven naast deze sky drop hoor, er zijn nog heel wat andere attracties. Zo had je een leuke bandenglijbaan die licht en lang was. Ook de wildwaterrivier was dikke pret, die hebben we wel 30 keer gedaan. Heel mooi omgeven met allerlei figuren uit wikie de viking.

Wildwater rivier Wikie figuren

De disco slide vonden we wat minder leuk, deze ging behoorlijk traag als je het mij vraagt. Je kon je eigen muziek kiezen maar ik had de indruk dat de volgende kon knoeien door ook al op de knopjes te drukken. De viking race zag er dan weer kort uit maar was verrassend leuk, deze ging erg snel en het water splatte in het rond, lachen!

Voor de rest hebben we ons goed vermaakt in wikie’s speeldorp met de bijhorende kortere glijbanen en het stormbad. Die laatste was wel spannend: zo af en toe begon het te donderen en met lichteffecten te bliksemen, er viel water naar beneden boven het zwembad en de golven kwamen boven. Ik herinner me zo’n zaken nog van toen ik kind was, maar deze versie was echt leuk uitgewerkt, al mochten de golven wat ons betreft nog ietsje heftiger.

wikie's speeldorp

Over de netheid van het waterpark kan ik niets slechts zeggen, alles was erg netjes en mooi onderhouden, van de kleedhokjes, de eettafels tot het bad. Constant zag je het personeel poetsen en schrobben.

Eten in plopsaqua

Eten hadden we niet meegenomen. Ik ging ervanuit dat er een redelijk aanbod zou zijn, gebaseerd op andere parken en plopsaland zelf. Helaas kon je hier geen gezonde maaltijd zoals een salade of zo vinden, enkel wat frieten, burgers, snoepgoed of pannenkoeken helaas.

De prijs voor het eten lag eigenlijk ook best wel hoog, ik denk dat je voor een maaltijd zo’n 14-15 euro betaalde en dan had je een frietje, ongezonde snack of burger een een drankje. Een flesje van een halve liter drank koste zowaar 4,99 euro.

Plopsaqua tickets en openingsuren

Plopsaqua is zowat elke dag open (hier vind je de openingsuren), ideaal dus, op deze manier kan je ook buiten het weekend en schoolvakanties gaan en de drukte wat ontlopen. Dit bleek bij ons alvast een eerste succesje te zijn, als er 50 bezoekers waren zijn op het moment van ons bezoek, zal het veel geweest zijn. Zalig!

Een bezoekje aan Plopsaqua is meteen wel een dure aangelegenheid, naast de redelijk hoge inkomprijs (27,5 euro per persoon), betaal je ook nog eens 15 euro voor de parking en 5 euro voor een jeton voor een locker. Van die 5 euro krijg je op het einde 2 euro terug. Tickets bestel je op hun website en met wat geluk vind je net als ons online nog een fijne kortingscode terug.

Op zoek naar meer leuke uitstapjes met kinderen? Lees dan hier onze ervaringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.