Hoe ik per ongeluk piraat werd is een boek dat je meeneemt naar de tweede helft van de 18de eeuw waar Thomas meevaart met zijn ouders op een handelsschip en droomt over een piratenleven.

Hoe ik per ongeluk piraat werd

Thomas droomt van een piratenleven wanneer hij met zijn familie op een handelsschip meereist. Hij fantaseert over avontuur en schatten zoeken want zijn reis is eigenlijk maar saai. Hij mag dan wel in de hut van de kapitein slapen, maar verder mag hij van zijn ouders niet te veel. Kon hij maar een piraat zijn.

En dat kan sneller dan je denkt. Wanneer het schip van zijn ouders wordt overmeesterd door piraten, grijpt hij zijn kans en verstopt zich in het ruim van het schip. De andere passagiers worden gedwongen om van boord te gaan terwijl de piraten hun schip (inclusief de verborgen Thomas) overnemen.

Al snel wordt Thomas ontdekt en krijgt hij de kans om lid te worden van de piratenbemanning. Eindelijk een droom die uitkomt. Hij worstelt om zijn plaats tussen de piraten te vinden, hij moet allerlei klusjes doen maar blijkt nergens goed in te zijn. Hij houdt niet zo van vechten en ontdekt al snel dat piraten niet zoeken naar schatten. Het piratenleven is helemaal niet wat Thomas ervan verwacht had, hoe gaat hij hier ooit nog wegkomen?

Hoe het zit piraten

Review

Hoe ik per ongeluk piraat werd is eigenlijk het dagboek waarin Thomas zijn leven beschrijft. Wij hebben echt genoten van dit boek. Thomas is een heerlijk naief personage dat alleen maar avontuur wilt in zijn saaie leven. Alleen, zo werkt het leven natuurlijk niet.

Naast de aantekeningen in het dagboek van Thomas voegt de auteur door het hele verhaal interessante weetjes over piraten toe. Tekens in een grijs kadertje met de titel ‘Hoe het zit’. Op deze manier leer je heel wat over piratencultuur. Op het einde van het boek vind je nog aanvullende geschiedenisfeiten en een verklarende woordenlijst.

Een leuk en spannend boek die vlot leest en nog eens interessant is ook. Een leuke combinatie dus!

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.