Er was eens … Smart games voor de kleinste kindjes lijken vaak geïnspireerd op sprookjes, zo bestaan er bijvoorbeeld van roodkapje, sneeuwwitje en wij hebben in huis alvast de drie biggetjes.

De drie biggetjes is een gezelschapsspel dat kinderen alleen kunnen spelen, een puzzelspel waarbij logisch denken gestimuleerd wordt.

Spelverloop

Het doel van het spel is om de huisjes op een bepaalde manier te plaatsen dat de biggetjes dagopdrachten buiten kunnen spelen en dus niet in een huisje zitten en ’s nachts in hun huisje kunnen slapen.

Alleen bij de 24 nachtopdrachten doet de Wolf ook mee in het spel en is het de bedoeling dat deze buiten de huisjes blijft, we willen immers niet dat hij de biggetjes zou opeten, toch?! Hierdoor zijn de dagopdrachten blijkbaar makkelijker dan de nachtopdrachten. Maar ook deze laatste worden stelselmatig opgebouwd, zo wordt er in de eerste opdrachtjes gewerkt met 1 biggetje en de Wolf en wordt dit door de opdrachten heen steeds moeilijker, een tweede biggetje komt erbij en een derde.

Het principe van de dag- en nachtopdrachten heb ik later eigenlijk maar ontdekt, toen we het spelletje al een aantal keer gespeeld hadden. Eigenlijk hebben we in het begin de die meegeleverd werden niet echt doorbladerd.

Hierdoor zijn we meteen aan de nachtopdrachten begonnen, op zich geen probleem want dit lukte ook meteen.

Wolf

Onze mening

Op verschillende plaatsen had al gehoord en gelezen dat 3 jaar echt wel de ondergrens is voor dit spel en dat het voor jonge kleuters misschien nog te moeilijk zou zijn. Maar gezien onze man een heuse puzzelaar is, hebben wij dit niet meteen zo ervaren.

De eerste keren hebben we hem wel duidelijk moeten uitleggen dat hij aan de hand van het boekje zelf de Wolf en de biggetjes moet plaatsen. Hij was hier eigenlijk vrij snel mee weg en toont nu trots aan iedereen die op bezoek komt zijn spel en zijn kunnen.

Het is vooral ook erg leuk dat het een spelletje is dat ze alleen kunnen spelen, want hoe graag we dit ook willen, het is jammer genoeg niet altijd mogelijk om samen een spel te spelen. Smart games heeft wel meer van deze spellen.

Op zoek naar meer speelinspiratie? Lees dan zeker de speelgoed reviews.

One Reply to “Drie kleine biggetjes, smart games om alleen te spelen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.