Kinderboeken zijn leuk, maar kinderboeken geschreven en gedrukt in je eigen stad, dat is nog eens exrtra speciaal. ‘De eendjes van Anouk’ lijkt op het eerste zicht een heel eenvoudig verhaal maar als je dan weet dat het gebaseerd is op echte feiten, dan is het plots heel speciaal.

De eendjes van Anouk

Het boekje beschrijft het verhaal van Anouk die in haar ommuurde tuin een wilde mama eend ontdekt die kwam broeden op haar eitjes. Na een maandje ongeveer kwamen de eitjes uit . Al snel liet Anouk elf kleine baby eendjes vrolijk spartelen in haar zwembadje. Anouk zorgt goed voor de diertjes, maar op een dag worden ze groot en besluit ze dat de eendjes een thuis kregen in de vijver van het dorp. Heel het verhaal werd uitgeschreven in een eenvoudig verhaal, dat goed te begrijpen is voor kinderen.

Waargebeurd verhaal

Anouk Van der Jeugdt, die het boek schreef, baseerde haar eerste kinderboek op haar persoonlijke ervaring met een eend die in 2018 in haar tuin kwam broeden. De mama eend kreeg de naam Olle en alle 11 de kleine eendjes kregen van haar een naam beginnend met de letter P: Peteu, Petau, Petit, Petat, Petom, Petak, Petoe, Petuur, Petee, Petol en Petei.

Ze bracht de eendjes tot aan een vijver in Sint-Michiels (Brugge). Anouk schreef haar belevenis neer in dit leuke kinderboekje, een aanrader voor iedereen die net als Anouk van dieren houdt. Zo iemand is mijn zoon, zijn eerste reactie na het lezen was dan ook “wat een leuk verhaal”. Ik denk dat we het wel nog een aantal keer zullen lezen de komende periode.

Zo zie je maar, soms hoef je het helemaal niet ver te gaan zoeken wanneer je een leuk verhaal wil neerpennen. Inspiratie kan uit een klein hoekje komen en ligt vaak heel dichtbij.

Bestel jouw exemplaar van De eendjes van Anouk.
Ook verkrijgbaar bij de lokale boekhandel.

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.