Zoals jullie ondertussen al weten hebben wij een nieuw huisdier, en dus ook wat creatieve ideetjes voor dat huisdier. Zo maakten we met oude kartonnen verpakkingen, kurken en wat pluimpjes leuke kattenspeeltjes voor onze kat. Niet zo moeilijk en hij vind het nog eens super leuk ook!

Speelgoed muisjes

Met cirkeltjes gesneden uit karton in verschillende formaten en een stukje touw, maak je heel snel een leuk speelgoed muisje voor je kat. Wanneer je een passer gebruikt om de cirkels te tekenen heb je als extra voordeel dat je ook meteen het middelpunt van de cirkel weet en dat kan gebruiken om de naald en draad door te halen.

Muisjezijwaards

Heb je minder zin in het detailwerk en het knippen van cirkels, dan kan je een heel eenvoudig een muisje rollen met een strook karton. Let erop dat je het aan een kant wat dubbel vouwt zodat je een spitse vorm maakt. Wij hielden het samen met een stukje plakband, maar met lijm kan dit ook perfect.

Muisjerolletje

Deze kattenspeeltjes zijn vooral een streling voor het ook, maar waren minder populair dan de komende speeltjes.

Pluimenkurkjes

De pluimenkurkjes zijn nog makkelijker om te maken en blijken ook de favoriete kattenspeeltjes van onze kater. Je gebruikt voor een speeltje 1 kurk. Je kan dan een gaatje maken aan 1 zijde en er pluimpjes in duwen. Ik lijmde ze niet vast maar dat kan ook perfect. Zoonlief maakte ook een kurk speeltje, met aan elke kant een pluimpje, er zijn dus meerdere mogelijkheden voor zo’n kurk speelgoedje.

Kurkpluim

We maakten ook een speeltje waarbij we pluimpjes in een styrofoam bolletje geduwd hebben, dat vind de kat zelfs nog leuker om mee te spelen dan met de kurk. Waarschijnlijk omdat hij deze beter kan vasthouden tussen zijn pootjes.

Krabschijf

Het meeste werk hadden we aan de krabschijf, deze is gemaakt van een volledige kartonnen doos die ik volledig in reepjes van 2,5cm breed heb gesneden (met blaren op mijn duim als gevolg omdat ik het met een schaar deed ipv een breekmes). De strookjes karton moet je wel in de juiste richting snijden, dus tegen de ribbels in. Daarna maak je de stroken aan elkaar vast en rol je deze stelselmatig op, let op dat je dit strak aanspant. Ik plan de schijf nog groter te maken eens mijn handen wat bekomen zijn. Leuk is hij wel, niet?

Krabschijf

Merlin vind het alvast heel leuk om te spelen met zijn zelfgemaakte speeltjes. Dat maakt ons blij en is ook nog eens extra voordelig.

Merlin

Zelf ook iets gemaakt? Deel zeker ook jullie eigen creatie binnen het thema “huisdieren” op sociale media . Je kan ook met de linkparty meedoen door je instagram foto of je blog artikel te delen via de link hieronder.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Vergeet natuurlijk ook niet om eens een kijkje te nemen bij de creatieve collega’s voor nog meer leuke creaties: Kreanimo en  Mama duizendpoot

Op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

2 Replies to “Kattenspeeltjes maken met karton en ander recyclage materiaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.