Heb jij ook een nieuwsgierig kind in huis die wel 1001 vragen stelt en liefst altijd alles zou willen weten? Vragen zoals hoe is de wereld ontstaan of waar komen wij vandaan? Tja, Hoe leg je dat uit in eenvoudige taal aan jonge kinderen?

Het boek “En de wereld zei ja” biedt hier een antwoord op. Het verhaal is geschreven in eenvoudige taal met korte zinnen, ideaal om jonge kinderen mee te nemen doorheen onze complexe geschiedenis. Kaia Dahle Nyhus vond het perfecte evenwicht tussen het meegeven details en toch niet teveel details. Het verhaal is geschreven in de wij-vorm en leest vlot, zelfs ritmisch (daar hou ik wel van).

Het werk neemt de lezers mee op een ontdekkingsreis doorheen de tijd, vanaf het ontstaan van de wereld tot de dag van vandaag. Ook de hedendaagse problemen komen naar voor: we willen steeds meer, er kwamen uitlaatgassen en dieren sterven uit. De onderliggende boodschap is duidelijk, we blijven veranderen, alleen niet altijd in de positieve zin.

Nu zijn we toch wel klaar? Maar we zijn nog niet klaar, we zijn nooit helemaal klaar.

Boek wereld ja

Onze mening

Persoonlijk vind ik het een erg leuk boek, met mooie sobere illustraties en zachte warme kleuren. Niet enkel het verhaal maar ook de afbeeldingen spreken tot de verbeelding. Het leest vlot en biedt een duidelijk antwoord op veel vragen die kinderen kunnen hebben.

Het einde raakte mij als moeder wel heel erg en biedt stof om in gesprek te treden met je kind over wat er allemaal kan veranderen in de wereld, over dromen van de toekomst. We zijn nooit helemaal klaar. We blijven veranderen, want de wereld roept! En de wereld zegt ja!

Bestel jouw exemplaar van “En de wereld zei ja”, je vind hem uiteraard ook bij de lokale boekhandel.

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

*Voor dit artikel heb ik een review exemplaar ontvangen, maar dit heeft geen invloed op de recensie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.