Brugge, de stad waar ik woon, gaat dit jaar voor een nieuw winterconcept met wintergloed. In plaats van enkel een kerst- of wintermarkt op een plaats in de stad, dompelen ze de stad volledig in een winterthema met een mooie licht- en belevingswandeling. De ijspiste vind je niet meer op de Markt maar wel in het Minnewaterpark en het is meteen ook een ecologische kunstijsbaan. Kinderen tot 12 jaar mochten ook hun bijdrage leveren in de vorm van een tekening, deze kans wou ik zeker niet laten schieten voor zoonlief.

Wonderlijke winterwezens

Lichtwandelingen starten op het stationsplein. Binnenin de eerste installatie schuilt een wondere wereld met fabelachtige taferelen die geprojecteerd worden op het plafond. Voor deze taferelen lanceerde In & Uit een oproep naar kinderen tot 12 jaar om fantasievolle tekeningen te maken van winterwezens.

In hun oproep voegden ze inspirerende afbeeldingen afbeeldingen en een echt stappenplan toe. Deze manier van werken met fantastische tekeningen van kunstenaars, was iets te hoog gegrepen om mijn vierjarige mee aan de slag te laten gaan.

Voorbeelden van fabeldieren

Ik ging dus op zoek naar voorbeelden van fabeldieren gemaakt door andere kinderen en printte deze af als voorbeeld voor zoonlief. Al snel merkte ik dat dit niet de ideale manier was om een kind aan het werk te zetten. Hij koos er de leukste uit en probeerde deze na te maken, iets wat niet zo vanzelfsprekend is. Doordat het niet exact hetzelfde was, vond hij zijn tekening niet ok. Dat is het moment dat ik besloot het over een andere boeg te gooien.

Fabeldieren tekenen

Vertel je fabeldier

Ik besloot te gaan vertellen alsof ik het fabeldier was. “Ik heb een buik zoals een schildpad, een staart zoals een slang, vleugels zoals een vlinder …”

Onze kunstenaar ging meteen aan de slag met het tekenen en genoot met volle teugen. De ene tekening na de andere kwam tevoorschijn. Het enige wat ik nog moest doen was de potloodlijnen nog eens met zwart overtrekken voor een afgewerkt effect.

Fabeldieren

Dagen later vroeg zoonlief nog af en toe om een dier te tekenen dat niet bestaat. Ja, het is een verslavend iets, dat creatief zijn.

Komen jullie ons winterwezen ook bewonderen in Brugge? Ik heb bewust de tekening niet in deze blog verwerkt.

Op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.