Vorig jaar zijn wij gestart met een mini moestuin in onze bloembakken. Dit jaar zou ik graag weer aan de slag gaan, wist je dat je eigenlijk nu al moet starten met het klaarmaken van de grond en het maken van een teeltplan?

Waarom een moestuin

Vorig jaar begon ik – geheel onverwacht – met een moestuin in onze bloembakken omdat ik van die gratis potjes had gekregen in de Carrefour. Ik vond het een leuk idee om samen met mijn zoontje de groentjes en fruitjes te zien groeien en te kunnen oogsten.  

Zijn meter vond het duidelijk ook een goed idee. Voor zijn pasen kreeg hij naast een leuk geschenkje ook enkele potjes met moestuinzaadjes. Deze zomer hadden we dan ook al onze eerste eigen oogst.

Wortels

Dit jaar zou ik weer aan de slag willen gaan, maar dit keer een beetje meer voorbereid waardoor het meer kans op slagen heeft. Eerlijk is eerlijk, er gingen toch wel wat zaken kapot. We startten begin november ook met tryvegan, dus verse kruiden en groentjes komen zeker van pas.

Goed voorbereid

Onlangs kwam ik een interessante online moestuincursus tegen via facebook. Een online cursus waar je niet enkel samen met je kinderen leert over moestuinieren maar ook gedurende 36 weken elke week een kinderactiviteit, recept en natuurweetje meekrijgt. Eigenlijk is het een leuke manier om met je kinderen aan de slag te gaan en hen meer te leren over de natuur. De lekkere groenten, fruitjes en kruiden zijn gewoon een erg leuke en handige bijkomstigheid. Ik ben ook gek op lekker zomerfruit en groentjes, en wat je met liefde laat groeien, smaakt des te beter.

Winactie

Heb jij ergens nog een plaatsje voor een moestuin? 9 vierkante meter volstaat voor deze cursus. Prikkelt het bij jou ook al? Dan heb je geluk want ik mag er een deelname ter waarde van 179 euro verloten onder mijn volgers.

Wat moet je hiervoor doen?

Laat in een reactie hieronder, op facebook of op instagram weten wie je graag zo’n cursus cadeau zou willen doen, dit kan een persoon zijn maar net zo goed een klas, een kinderdagverblijf …

Daarnaast zou ik het leuk vinden (niet verplicht) als je:

  • me ook volgt op facebook of instagram
  • de winactie deelt op social media met de hashtag #moestuinierenmetkinderen

Wie niet kan wachten om aan de slag te gaan, kan zich nu reeds opgeven voor de online basiscursus. Tot 5 december krijg je een grote korting en kost deze cursus met meer dan 300 lessen slechts 99 euro in plaats van 179 euro.

Zowel de gewonnen als aangekochte versie kan je als geschenk geven aan iemand. Elke nieuwe deelnemer krijgt een leuke attentie, dan heb je meteen iets om in te pakken. Een leuk geschenk voor kerst of nieuwjaar misschien?

Deelnemen kan tot en met 5 december 2019. De dag na afloop maak ik de winnaar bekend via een privé bericht of e-mail. De winnaar dient zich binnen de 48u te melden. Zo niet, wordt een andere winnaar gekozen. Over de uitslag van een give away wordt geen discussies gevoerd.
*Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk dan zeker de tips & trics op de blog.

2 Replies to “Moestuin beginnen, start nu al en win een cursus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.