Net als elk jaar, wilde ik voor zoonlief weer een leuke verjaardagstraktatie voorzien. Hij is inmiddels op een leeftijd gekomen waarop lego heel erg leuk is, dit werd dan ook meteen het thema voor zijn 5de verjaardag.

Lego speeltje

Ik vind het leuk als er bij de traktatie een geschenkje voor de andere kindjes voorzien wordt. Dit jaar voorzien we voor elk kindje een leuk wolverine lego poppetje. Het zoontje is fan van superhelden en deze mama is een fan van Wolverine, who can blame me?

Wolverine Lego

Lees ook: Nog meer inspiratie voor een verjaardag in lego thema.

We maakten een grote DIY legoblok om de traktatie mee te nemen naar school. 

Lego Verpakt

Wat heb je nodig

 • Kartonnen doos
 • Kartonnen rollen (keukenrol)
 • Breekmes
 • Lijm
 • Verf
Legodoos maken

Hoe ga je te werk

 • Plooi de doos dicht en teken met een keukenrol 6 plaatse af waar de verhogingen van het legoblokje moeten komen.
 • Snij zes gaten met je breekmes waarin deze rolletjes passen, zorg dat je niet te groot gaat zodat de rolletjes goed blijven vastzitten.
 • Duw de rolletjes in de doos en bekijk visueel hoe hoog deze moeten komen, teken af met een potlood.
 • Haal de rolletjes terug uit de doos en kort ze in tot de gewenste lengte.
 • Plaats de rolletjes terug in de doos met de afgesneden kant naar onder, bij mij is dit namelijk niet altijd even mooi recht.
 • Lijm de doos dicht zodat je een mooi legoblokje hebt 
 • Schilder de doos in het gewenste kleur. 

Afwerking

Het initiële idee was om fruitbrochettes te trakteren. De legodoos zou dan de verpakking zijn voor die traktatitie. Het idee was om piepschuim in de gaten te stoppen en de brochettes erin te prikken. We deden het dus anders en stopten gewoon de geschenkjes in de gaten van de rollen.

Legodoos geschenkjes

Lego hapje

De traktatie zelf hou ik normaal gezien dus graag gezond, maar dit jaar besloot ik toch om voor zelfgebakken en versierde cakejes te gaan omdat zoonlief dit super leuk vind. Top tip: rolfondant of marsepein kan je gerust in een siliconen mal duwen en zo een leuk lego vormpje maken!

Lees ook: Bakken of niet bakken, dat is de vraag.

Lego traktatie

En voor alle ouders die net als sommige ouders in de klas denken dat de lat nu heel hoog ligt: Dat is echt niet zo, voor mij is zo’n dingen maken een hobby en een moment voor mezelf. Mijn room was gekappelt omdat ik niet goed geroerd had (dat zie je niet op de foto) maar kindjes vinden dit niet erg dus ik liet het zo.

Zo’n dingen doen gaat dan wel ten koste van andere dingen, waar ik dan weer bij andere ouders jaloers op ben: een huishouden dat op orde is, minder stress omdat je de lat zelf weer eens veel te hoog hebt gelegd of gewoon wat relaxtime samen met de partner.

Vinden jullie trakteren ook zo leuk? In welke tijdsbesteding kunnen jullie je zo verliezen?

Interesse in meer creatieve ideetjes? Ik deel ze graag met jullie in mijn DIY rubriekje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.