Het flapjesboek kleuren van usborne was vroeger al de favoriet van zoonlief. Toen ik onlangs weer zo’n leuk educatief boekje zag, wist ik dat ik dat we het zeker moesten bekijken. Kijk binnen in je lichaam is een boeiend flapjesboek over het menselijk lichaam.

Kijk binnen in je lichaam

In dit boek leren kindjes meer over de werking van het lichaam. Zo kan je lezen over de werking van de hersenen en de spieren. Maar een kind leer ook waarom we. botten hebben of waar longen voor dienen.

Het boekje legt uit hoe alle verschillende onderdelen van een lichaam op een slimme manier samenwerken. Hiervoor worden mooie illustraties gebruikt die ook waarheidsgetrouw worden weergegeven. Zo krijg je op bepaalde plaatsen ook tekeningen met hoe een spier bijvoorbeeld er van heel dichtbij uitziet.

Flapjes

Niet zomaar flapjes

Wat het extra leuk maakt is dat het niet zomaar een flapjesboek is, soms is het zo dat de flapjes tot 4 niveau’s diep gaan. Zo vind je onder de huid, de spieren, daaronder de botten en ten slotte kom je bij organen terecht. Door dit visueel zo te verwerken met verschillende flapjes, wordt dit voor kinderen heel snel duidelijk.

Om het boeiend te houden, komen er ook interessante weetjes voor in het boek. Denk bijvoorbeeld aan hoe zwaar zijn hersenen? Omdat kinderen vaak nog geen idee hebben van gewicht, wordt dit hier weergegeven aan de hand van aantal appels. Dit is veel tastbaarder natuurlijk. De kleine opdrachtjes helpen dan weer om zaken te memoriseren, want wat je zelf ontdekt, onthoud je makkelijker.

Flapjeslichaam

Een boek van maar 13 bladzijden waar op een heel leuke en originele manier heel wat informatie in verwerkt is. Het lijkt me een leuk boekje om in een klas mee aan de slag te gaan, eens dit thema aan bod komt, mag het boekje zeker eens mee naar school.

Ook benieuwd naar de binnenkant van het lichaam? Koop jouw exemplaar van Kijk binnen in je lichaam. Ook verkrijgbaar bij de lokale boekhandel.

Houden jullie ook zo van originele boekjes die er niet enkel leuk uitzien maar waarvan je op een leuke manier ook nog kan leren?

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

*Voor dit artikel heb ik een review exemplaar ontvangen, maar dit heeft geen invloed op de recensie.

2 Replies to “Flapjesboek, Kijk binnen in je lichaam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.