Valentijn, het feest van de liefde. Het ideale moment om al je geliefden te laten weten dat je hen graag ziet.

Vroeger vierden wij valentijn niet. Nu hechten wij er nog altijd niet heel veel aandacht aan maar zien we het wel al als een momentje om tijd te nemen voor elkaar. Dit jaar ben ik er me meer dan ooit van bewust dat het ook een moment kan zijn om al je geliefden op een of andere manier te laten weten dat je hen graag ziet. Helemaal nu elkaar ontmoeten en knuffelen niet meer vanzelfsprekend is. Daarom lijst ik een aantal creatieve geschenkideetjes op om te laten weten dat je van iemand houdt.

Valentijn voor kindjes

Kindjes genieten het meest van samen tijd door te brengen, maar een geschenkje vinden ze altijd fijn. Om helemaal binnen het valentijn-thema te blijven kan je rode legoblokjes als geven met de instructies om een lego hartje te bouwen. Niet alleen leuk maar ook leerzaam en wie weet kan je het combineren met wij-tijd door het samen te bouwen.

LegoHartjes

Pak het op een leuke manier in en voeg er een leuk kaartje bij. Het “Op mij kun je bouwen” kaartje uit mijn complimentenreeks is een heel leuke hiervoor.

Download de printable voor lego hartjes of de complimentenkaartjes.

Voor mama

Ik denk dat de meeste mama’s – net als ik – van sieraden houden. Zelf vind ik dat het best wel eens wat creatiever mag zijn zoals een dames armband in een liefdes kalender.

Juweel

Een week lang elke dag een deurtje openen (zoals bij een adventskalender) en een leuk geschenkje ontdekken.

  • Dag 1: Een armband met een hartjes bedeltje. Valentijn en liefde gaan hand in hand.
  • Dag 2: Een maan bedeltje: I love you to the moon and back.
  • Dag 3: Een klavertje vier: Liefde, vriendschap, dromen en geluk.
  • Dag 4: Levensboom: Jij bent mijn leven, mijn steun, mijn toeverlaat.
  • Dag 5: Een bedel sterretje: Van alle sterren, ben jij het helderst. Jij brengt licht in mijn wereld.
  • Dag 6: Sleutel bedeltje: Voor jou, de sleutel tot mijn hart.
  • Dag 7: Vlinder: Ik voel vlinders in mijn buik voor jou.


Voor papa

Papa’s vind ik altijd wat moeilijker. Zij hebben vaak niet zoveel nodig. Ik zie mijn man nu niet meteen met een hoop juwelen rondlopen bijvoorbeeld. Maar ook mannen appreciëren wel een creatief geschenk.

Voor mijn man maakte ik voor kerst bijvoorbeeld een leuk liefdesboekje met 1001 redenen waarom ik van hem hou.

En op valentijnsdag tover ik gewoon een heus feestmaal op tafel, want liefde gaat door de maag. En als bijkomend kaartje, misschien eentje uit de brainfood lunchboxkaartjes collectie?

Geen zin om aan de slag te gaan met printables? Ik zorgde ervoor dat je mijn ontwerpen ook als fysiek product kunt kopen.

Valentijn voor grootouders

Grootouders, daar moet ik zelden over nadenken. Er is iets waar je elke grootouder een gigantisch plezier mee kan doen en dat is foto’s van hun kinderen en kleinkinderen. Dit kan je op allerlei creatieve manieren natuurlijk: losse foto’s, een fotoboek, een kalender, een fotokaart …

Ik stuur mijn grootouders geregeld een granniedays krantje. Nu we elkaar niet vaak meer mogen zien, is het steeds een leuke verrassing en kunnen ze een beetje meevolgen. Ze zijn hier heel tevreden mee.

Krantje

Besteden jullie dit jaar extra aandacht aan valentijn en je geliefden nu we elkaar iets minder vaak kunnen zien of vastnemen?

Op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

*Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.