Je hebt het vast wel eens zien voorbijkomen, zeepblokjes met een speelgoedje in. Hoe meer je je handen wast, hoe dichter je komt bij het redden van het figuurtje. Zo’n zeep met bijvoorbeeld een lego mannetje is ideaal om je kind te stimuleren voldoende de handen te wassen.

Zelf zeep maken

Vind je zo’n zeepjes niet in de winkel? Geen probleem, je kan perfect zelf een blokje gieten en er een lego figuurtje (of ander speeltje) in verwerken.

Wat heb je nodig

  • Lego poppetje
  • Glycerine of gietzeep
  • Zeepverf
  • Etherische olie met lavendel of een andere geur
  • Siliconen mallen

Hoe ga je te werk

  1. Doe de glycerine in een glazen kommetje en zet deze in de microgolf om te smelten. Blijf erbij want dit kan plots erg snel gaan.
  2. Doe een aantal druppels etherische olie in de glycerine en roer goed.
  3. Giet een klein bodempje gietzeep in een mal, plaats er vervolgens een lego mannetje in en giet daarna de de rest van de zeep in de mal en laat afkoelen.
  4. Eens de zeepjes droog zijn, kan je ze uit de mallen duwen. Dit is iets wat de kindjes ook zelf kunnen.
ZeepjeLego

Maar wat als je je lego ventje niet wil missen of dit gewoon liever niet gebruikt in zeep? Ook dan heb ik een leuk alternatief. Zoals ik destijds de zeepjes maakte als afscheidsgeschenk voor juf, kan je eerst een kleiner zeepje gieten in een kleurtje en deze vervolgens in een doorzichtig stuk zeep gieten. Voor het kleiner figuurtje kan je dan bijvoorbeeld een silicone mal gebruiken in de vorm van een lego blokje of lego mannetje.

Deze knutsel past perfect binnen het lego thema van deze maand. Maak je ook lego zeep of andere lego knutsels, deel ze zeker in de linkparty.

Op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.