Vorige week was het bij ons op school gekke schoenendag, de dag voor het carnavalweekend. Zoals je je waarschijnlijk kan voorstellen, heeft deze mama niet veel nodig om zich volledig uit te leven.

Gekke schoenendag

Gekke schoenendag is zoals het woord al doet vermoeden een dag waarop je met gekke schoenen naar school trekt. Tja, gekke schoenen. Laat ons eerlijk zijn, zo iets hebben de meeste mensen niet zomaar in de kast staan natuurlijk. Maar schoenen die bijna kapot zijn, net wel of net niet te klein … dat hebben de meeste ouders vast wel in huis.

In onze kast vond ik een paar soepele sportschoenen die net te klein zijn voor zoonlief. Maar voor een dagje, kunnen ze best nog mee. Ik besloot dan maar om er samen iets origineels van te maken.

Gekke schoenen gezicht

Ik maakte ze samen met de zoon in het weekend en vrijdag was het zover. Toen mocht hij ze aan naar school. In elke klas werd een prijs toegekend aan de mooiste en origineelste schoenen. Helaas heeft ons meneertje niet gewonnen maar dat wil niet zeggen dat het niet plezant was natuurlijk.

Wat heb je nodig?

Hoe ga je te werk?

  • Doe witte foamklei rond de piepschuim ballen. Druk in elk oog een wiebeloogje en laat drogen.
  • Knip 2x 10 draadjes wol en vouw rond de bovenste veter dubbel. Maak vast met een loombandje van dezelfde kleur. Je kan eventueel nog een staartje maken door een ander loombandje te bevestigen;
  • Maak een tong door een chenille draadje rond de onderste veter dubbel te vouwen. Vlecht deze en krul op zoals je het zelf mooi vindt.
  • Een oor maak je door een chenille draadje in de verhouding 1/3de – 2/3de rond de bovenste veter te doen. begin bij het uiteinde van het langste stuk te rollen. Eenmaal aan het eind, rol je het korste stuk errond.
  • Vlecht 2 (of meer) gekleurde chenilledraadjes voor de staart.
  • Lijm nu alles vast: Eerst de ogen, het pompon neusje, rode foam voor het mondje, de staart.
  • Werk af met vleugeltjes en stekels van foam.

Uiteraard hoef je niet helemaal hetzelfde concept te volgen, je kan hier zeker je eigen creativiteit laten spelen en zo gek doen als je maar wil. Het is gekke schoenendag met een reden!

Gekke schoenen staart

Op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.