Het nieuwe jaar zette me aan het denken over de stappen die ik vorig jaar gezet heb om gezonder te leven. Hoe gaat het me af en moet ik nog iets veranderen?  

Tijdens de zomer van 2020 las ik het boek de fit methode. Ik ging er mee aan de slag na het schrijven van de review, ondertussen zijn we een aantal maanden verder, hoe loopt het nu?

Gezonder eten

Ik ging na het lezen van het boek aan de slag met gezonder eten, want ja die coronakilo’s … Ik deed dit met de begeleiding van een diëtist (ik heb namelijk ook nog wat andere klachten waar ze mogelijk mee kan helpen zoals migraine en netelroos).  Dat ging heel goed, in de zomer heb je net dat ietsje minder honger en is het heel eenvoudig om koekjes te vervangen door bijvoorbeeld fruit.

De vakantie en het thuiswerk zorgden ervoor dat er minder druk was om op tijd te zijn op school of op werk. Minder druk = minder emotioneel eten. Jep, dat figuurtje kwam terug, mede dankzij de beweging, meer daarover straks.

En toen … toen was het weer school. De druk kwam terug, het werd ook nog eens drukker op het werk. Ook de winter kwam eraan, dat voelt voor mij emotioneel altijd wat zwaarder. Ik begon terug te snoepen, minder na te denken over gezonde voeding en had telkens wel een goed excuus: ach voor 1 keertje, ik heb het verdient, het zijn feestdagen, ik kan dit toch niet weggooien …

Een nieuwe routine

Op reis tijdens de coronacrisis leerde ik mezelf een nieuwe gewoonte aan. Ik sportte elke dag een kwartiertje, op reis was dit ’s morgens na het opstaan, daarna hield ik het heel de zomer vol thuis in de tuin.

En toen … toen werd het weer slechter. Buiten sporten met een matje lukte niet meer want het was nat of koud. Ik hield nog even vol binnen en startte met start to run en gaf het bewegen vervolgens op.

Het was nochtans de eerste keer ever dat ik kon genieten van lopen. Al van kindsaf vond ik lopen lastig en saai. De start to run zoals ik die vroeger kende, kon me niet echt bekoren. De muziek lag me niet en dat lukte daardoor helemaal niet.

Met de nieuwe app, kan je via spotify zelf je playlist bepalen. Ik heb namelijk een tweetal liedjes die ik voor het lopen op endless repeat zet, ook al is het niet me standaard muziekgenre. Without me en Lose yourself van Eminem zijn om een of andere reden voor mij echte loopnummers, het ritme past volledig bij mijn tempo. Yep, de combinatie van die muziek met de coaching van Evy erbij deed het hem helemaal.

Ik raakte extra gemotiveerd toen ik de winacties ontdekte in de app. Het leuke is, je hoeft er niet sneller voor te lopen. Gewoon in een bepaalde periode een aantal challenges uitvoeren zoals x aantal minuten lopen en je bent in de running om iets te winnen. Dat motiveert een mens gewoon. Ik keek er zelfs naar uit om tijdens de sportmomenten van mijn zoontje te gaan lopen, dat is zo een ideaal gestolen momentje. Ik kon er echt van genieten.

Maar ja, ik heb het lopen dus vroegtijdig opgegeven. Ik vind het zelf super jammer, want het was helemaal niet omdat ik niet wou lopen.

Tijdens de grondoefeningen op mijn matje heb ik namelijk mijn bekkenbuigers overbelast, hierdoor werd het lopen pijnlijk. Ik hield nog even vol met de pijn. Op doktersvoorschrift ging ik naar de kiné en kreeg ik het advies om niet meer te lopen tot de pijn weg is. Helaas is dit dus nog altijd niet weg he …

We gaan er weer voor

Enkele weken terug ging ik voor het eerst dit jaar terug naar de diëtist. Het was terug naar af, dit voelde niet zo goed. Ik moet er weer werk van maken, niet voor die kilo’s maar wel voor mijn gemoed en mijn gezondheid. Echt waar, dat lopen gaf me gewoon terug energie en zin om van alles te doen.

Ik wil er terug voor gaan, ik weet dat ik eerst weer de vermoeidheid en hoofdpijn zal moeten doorworstelen die komt bij het minderen van suiker. Ik doe terug meer te voet, want lopen mag nog niet zolang ik pijn heb aan mijn heupbuigers.

Ik weet dat ik met veel moeite mijn matje zal moeten uithalen om binnen te sporten. Ik hoop dat ik binnenkort de moed vind om die oefeningen in huis te doen en dat de pijn snel weg is, want ik heb echt zin om weer te lopen.

Ik ben benieuwd, zijn jullie bewust bezig met gezonde voeding en beweging? Was het misschien een goed voornemen dat inmiddels wat aan het verwateren is?

Ik kan je misschien helpen om er ook voor te gaan? Ik mag namelijk 3x een 3 maand abonnement van start2run weggeven, hoe leuk is dat?!

Wat moet je hiervoor doen?

Laat in een reactie hieronder, op facebook of op instagram weten wat jouw gezonde doelstellingen zijn voor 2021 en waarom je dit graag zou willen winnen.

Daarnaast krijg je een extra winkans als je:

Deelnemen kan tot en met 27 februari 2021. De dag na afloop maak ik de winnaar bekend via een privé bericht of e-mail. De winnaar dient zich binnen de 48u te melden. Zo niet, wordt een andere winnaar gekozen. Over de uitslag van een give away wordt geen discussies gevoerd.
*Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

3 Replies to “Gezonder leven en meer bewegen, een update

  1. Mijn gezonde doelstelling voor 2021?! Weg met die coronakilo’s, fitheid on top én een positieve mindset!! Alvast goed bezig maar misschien zou die app met Evy Gruyaert nog net dat laatste duwtje kunnen zijn! Benieuwd wat de mogelijkheden zijn van de app! Met het goede weer in zicht, een flinke portie motivatie en dan nog zo’n mega coole app kan dat niet anders dan resulteren in een gezond en fit lichaam!! Zie het volledig zitten, laat maar komen Evy en Emmy! 🙂

  2. Ik heb vanaf maart vorig jaar zoveel pijn gehad in mijn rug. Pas in oktober kwamen we erachter dat het een flinke hernia was. En er was maar 1 oplossing en dat was opereren. Maar wat baalde ik. Ik kon mijn opleiding niet afmaken door corona en mijn gezondheid, het ouderschap en een leuke partner zijn zat er niet in. Ik ben geopereerd en het gaat super goed. Pijnloos. Maar nu is mijn conditie weg! Daarnaast ben ik veel te zwaar geworden. Kortom, werk aan de winkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.