Lego is enorm veelzijdig speelgoed waar je heel wat mee kunt doen. Denk aan bouwen, spelen met de ventjes, uitzetten als decoratie, combineren met ander speelgoed … Maar heb je er ooit aan gedacht om te stempelen met lego?

Stempelen op textiel

Ik had thuis nog van die valse lego blokjes liggen die we ooit gespaard hebben bij de supermarkt. Ik wou deze niet mengen tussen de echte lego en hield ze opzij. Dit bleek een goed idee te zijn, zo kon ik heel eenvoudig enkele blokjes uithalen om te stempelen.

Ons eerste idee was om met de legoblokjes te stempelen op een katoenen draagtas. Wanneer je de onderkant van de legoblokjes gebruikt vind ik dit een heel mooi resultaat geven. Gebruik je de bovenkant, is dit ook mooi maar zie je niet noodzakelijk dat het gestempeld werd met blokjes.

Lego draagtas

Wat heb je nodig?

  • Lego blokjes
  • Stuk karton
  • Textielverf
  • Verfborstel
  • Textiel: Katoenen draagtas, t-shirt …
    Tip van mijn zus: was de textiel voor, dan pakt de verf beter en wast het minder snel uit.

Hoe ga je te werk?

  • Bedek de tafel met krantenpapier of een tafellaken zodat deze niet vuil wordt.
  • Stop een stuk karton onder je textiel zodat het niet doordrukt.
  • Beschilder de onderzijde van je legoblokje en druk het op je textiel. Stempel je gewenste figuren. Het kan leuk zijn om te variëren met verschillende legoblokjes.

Stempelen op papier

Nadien bedacht ik dat het ook wel leuk zou zijn om met de blokjes te stempelen op papier. Zo kan je een leuk figuurtje bouwen met je blokjes, maar het is ook een leuk idee om verpakkingsmateriaal voor geschenkjes op te leuken.

We probeerden te stempelen met stempelinkt en blokjes, maar dat lukte niet zo erg goed. de binnenste figuren van de blokjes stempelden niet door op het papier. Ik denk dat het komt omdat deze iets dieper zitten. Wanneer je werkt op textiel dan geeft dat wat mee, maar papier niet. Wanneer je gewoon een keukenhanddoek onder je blad legt, lukt het dan weer prima omdat je wat meer meegeeft.

LegoRobot

Ook met verf kan je mooie duidelijke resultaten behalen, let er hier dan vooral op dat je de blokjes niet doopt in de verf (want dan krijg je echt vlekken) maar mooi beschilderd alvorens je ermee wil gaan stempelen.

LegoHuisje

Ik kan je alvast zeggen, het is een leuke knutsel waarmee je jong en oud kan bekoren. Het resultaat is altijd geslaagd.

Deze knutsel past ook perfect binnen het van de creatieve linkparty van deze maand. Maak je ook leuke lego kunstwerkjes, deel ze zeker in de linkparty.

Op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

2 Replies to “Stempelen met lego

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.