Waar we altijd ver op voorhand onze reizen plannen, maakte corona er dit jaar toch een boeltje van. Dat reizen een stuk anders verloopt is dus niet zo gek.

Change of plans

De eerste change of plans kwam er al tijdens de paasvakantie. Het plan was namelijk om dan voor twee weken naar Thailand te trekken. Toen de lockdown kwam, werd het een staycation in onze tuin. Het hoogtepunt was de aankoop van een trampoline, iets waar we voordien eigenlijk geen fan van waren maar nu dus wel. We hadden best veel geluk met het mooie weer al lonkt Thailand nog steeds.

In juni kwam de tweede aanpassing. Het was toen mijn verjaardag en wij hebben de gewoonte om telkens een weekendje weg te plannen zonder zoon voor elkaars verjaardag. Op die manier geven we elkaar quality time als koppel cadeau. Ik was best benieuwd wat het zou worden, een trip op een later te bepalen moment, I guess.

Zwembad

1 out of 3

Onze reis naar Spanje, terug naar de regio van Girona (Banyoles) kon wel nog doorgaan. Het was wel een oranje regio, maar omdat we de regio en de landelijke locatie van ons verblijf al kenden, besloten we toch te gaan. We wisten namelijk dat we op een veilige manier konden reizen mits wat aanpassingen aan onze manier van reizen. Voor het eerst vertoefden we dagelijks aan het zwembad, speelden we samen gezelschapsspelletjes en las ik meer dan een boek uit op reis. Daarnaast heb ik voor mezelf ook enkele waardevolle lessen geleerd.

lege terrassen

6 lessen die ik leerde door te reizen in coronatijden

  • The fear of missing out is een vies beestje die ervoor zorgt dat je minder intens kan genieten. Vroeger wilde ik altijd zoveel mogelijk uitstapjes en bezienswaardigheden in een reis plannen, waardoor je zaken minder intens beleefd. Uiteindelijk kan je altijd nog eens terug gaan naar dezelfde locatie als het leuk was en je nog zaken wil zien in de regio.
  • Door te vertragen kom je tot rust. Dat doe je door gas terug te nemen, te rusten, genieten van de zon, van elkaar. Niet door je reis vol instagram waardige activiteiten te plannen.
  • Die smartphone is een vervelend hebbeding. Door te vertragen en af en toe iets teveel ruimte te hebben, merkte ik dat ik te vaak grijp naar die verdomde (sorry voor mijn taalgebruik) smartphone om weer zinloos te scrollen. Deze bewustwording is een eerste stap om hiervan af te raken.
  • Samenzijn met je gezin en samen spelen is het meest waardevolle wat er is. Ik heb mogen ervaren hoezeer ik kan genieten wanneer ik mijn zoon zie spelen en van de leuke spelletjes samen.
  • Soms laat je kleine waardevolle observaties zomaar langs je heen passeren, omdat je de tijd niet neemt om stil te staan. Zo kon ik enorm genieten van de rustgevende geluiden uit de natuur of van een kwartiertje kleine dieren (zoals kikkers of krabben) te observeren.
  • Het ideale moment om nieuwe gewoontes aan te leren. Tijdens mijn verlof besloot ik elke dag wat extra beweging in te lassen. Dit was niet noodzakelijk veel, ik denk aan een aantal baantjes zwemmen, een hiit workout van een kwartiertje of een grote wandeling. Ik voelde me een pak energieker waardoor ik besloten heb dit thuis ook te proberen.
Workout gewoontes

Ik ben benieuwd, wat zijn jullie ervaringen deze zomer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.