Doordat thuiswerken de norm werd en de koelkast meer binnen handbereik lag dan voorheen, bleven de kilo’s helaas ook meer plakken. Ook van bewegen kwam minder in huis gezien ik niet meer met de fiets naar het werk hoefde. Dit vergt een nieuwe aanpak, geen dieet maar een plan om gezonder te leven dat vol te houden is: de fit methode.

Gezond leven

Ik (en de meesten onder ons waarschijnlijk) weten het wel, bewegen en gezond eten, zijn key voor een fit lichaam. We weten ook best wel dat we beter voor fruit kiezen in plaats van koeken en liefst niet voor de televisie hangen met een zak chips. Alleen, meestal trappen we toch in de val (ik toch), voornamelijk wanneer we moe zijn, stress hebben of gewoon een “zoethoudertje” kunnen gebruiken. Zo’n gezonde levensstijl aannemen, hoe moet je dat nu aanpakken?

De fit methode

De fit methode is een boek van net geen 300 pagina’s over het opbouwen van een plan op basis van je eigen doelen, hoe je gedragsveranderingen aanpakt, training en voeding.

Het boek leest heel vlot weg en is wetenschappelijk onderbouwt. Het is dan ook opgesteld door professionals zoals coaches, diëtisten en psychologen. Soms het het naar mij gevoel dan ook vaak iets te ver (mijn echtgenoot zal dit dan weer een pluspunt vinden wanneer hij straks aan het lezen gaat). Ik miste ook wel oefeningen in het boek, deze zijn gelukkig wel online te vinden op hun website. Ik begon alvast met de oefeningen op reis, wanneer je relaxed begint, kan je een gewoonte inbouwen. Wist je dat je gemiddeld zo’n 20 dagen nodig hebt om een nieuwe gewoonte aan te leren?

Zwemmen

Meer dan een boek

De fit methode is eigenlijk niet enkel het boek. In het boek vind je namelijk ook een verwijzing naar de fit app en de community erachter. Op deze manier sta je er ook niet alleen voor. Wanneer je je aanmeld, kan je niet enkel al je gegevens (doelen, voortgang …) bijhouden maar ook vragen stellen op het forum of trainings – en voedingsplannen aankopen. Daarnaast kan je ook kiezen voor online coaching. Ik vind het plan super, het komt niet met allerhande gekke dieetproducten waardoor het makkelijker vol te houden moet zijn. Het vraagt wel discipline om het in eentje te doen, daarom kan het wel helpen om ofwel steun te hebben in je omgeving (zoals ik mijn echtgenoot heb) of om je te registreren voor de community. In any case, I’ll give it a try.

Sport

Bestel het boek over de fit methode of kijk voor meer info op de website fit.nl

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

*Voor dit artikel heb ik een review exemplaar ontvangen, maar dit heeft geen invloed op de recensie

One Reply to “De fit methode”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.