Vorig jaar lag de polymeer klei te blinken in de winkel, ik besloot er toen mee te nemen. Het heeft er een jaar gelegen voor we er eens mee aan de slag gingen. We besloten kaboutertjes te maken voor bij de planten, een soort van mini-tuin kabouters. Eigenlijk zijn kabouters niet zo heel moeilijk om zelf te maken, helemaal niet deze met een scandinavische uitstraling.

Wat heb je nodig?

Hoe ga je te werk

  • Kies de kleuren waarin je de kaboutertjes wil maken (1 kleur voor het lichaam, voor de muts, de neus en wit voor de baard). Maak van elk kleur een bolletje.
    In het begin voelt de polymeer klei wat stug aan (tenzij dat is omdat deze van mij al een jaar in de kast lag), dit krijg je soepel door veel te kneden en te rollen in de hand.
  • Vorm het lichaampje met de hand tot een stompe kegel.
  • Vorm de kaboutermuts tot een scherpe kegel. Met een boetseerhoutje kan je een opening maken aan de onderzijde van de muts, eenmaal deze groot genoeg is, kan je dit met de vingers verder fijner maken.
  • Druk het witte bolletje voor de baard plat en plaats deze op de kegel, vorm deze zoals een mooie baard. Dit mag helemaal tot boven komen, de muts en de neus komen er toch op.
  • Plaats vervolgens de neus op de baard en dan de muts.
  • Met een mesje kan je nog krasjes trekken in de baard.
  • Bak in de oven op 130 graden voor 15 minuutjes. Laat afkoelen
scandinavische kabouter

Deze herfst maak ik vast nog paddenstoeltjes en worden de kaboutertjes mee verwerkt in een seizoenstafel. En deze kaboutertjes vervangen mogelijks ook de kurken wichtelmannetjes deze adventperiode.

Zelf ook iets gemaakt? Deel zeker ook jullie eigen creatie binnen het thema “supernatural” op sociale media . Je kan ook met de linkparty meedoen door je instagram foto of je blog artikel te delen via de link hieronder.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Vergeet natuurlijk ook niet om eens een kijkje te nemen bij de creatieve collega’s voor nog meer leuke creaties: Kreanimo en  Mama duizendpoot

Op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.