Het is zo’n 30 jaar geleden dat de griezelbus voor het eerst uitkwam. Dit jaar verscheen hij dus ook als graphic novel. Leuk voor de fans van vroeger en leuk voor nieuwe lezers zoals mijn zoon.

De griezelbus

In de originele griezelbus gaat een klas op schooluitstap met een geheimzinnige, donkere bus. Op de zijkant van de bus staat in grote letters: de griezelbus. Tijdens het reize, vertelt schrijver Onnoval griezelverhalen.

Ook in Korea werd het boek uitgegeven, waar Kim Deokyeong deze herwerkte tot een strip met mooie tekeningen. De teksten werden vereenvoudigd, het verhaal uit de bus viel weg maar het werd wel een pareltje dat door Paul van Loon terug herwerkt werd in het Nederlands.

Benieuwd? Koop de graphic novel van de Griezelbus

Onze mening

Het boek leest vlot, het klopt wat er in het boek staat, ongeveer een uurtje (max). De verhalen zijn leuk gebracht, zoonlief vond het leuk, niet te eng. Behalve dan dat ene verhaal over het griezelig schilderij, dat was wel eng.

Graphic novel of origineel

Wat is nu beter zul je je afvragen? Hier bestaat geen sluitend antwoord op natuurlijk. Het gaat om voorkeuren. De tekeningen zijn prachtig maar er is minder tekst, wil je meer in het verhaal gezogen worden, dan is het origineel boek beter. Hou je van mooie boeken met veel mooie tekeningen, dan kies je best de graphic novel.

Ik hoop dat deze manga versie van het boek ervoor zorgt dat de serie er weer populair zal worden, nieuwe lezers zullen vast benieuwd worden naar het originele boek. Want dat boek blijft, ook al is het 30 jaar oud, nog steeds fantastisch. En wie weet, miscchien werken ze de andere delen van de griezelbus ook uit als graphic novel?

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

*Voor dit artikel heb ik een review exemplaar ontvangen, maar dit heeft geen invloed op de recensie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.