Leeskilometers maken is belangrijk voor jonge kinderen en hen motiveren is niet altijd even makkelijk. Gelukkig bestaan er leuke boekenreeksen die kinderen zin doen krijgen in lezen. Dog man is hier erg populair maar ook Ninja kid is een reeks die het super goed doet.

Ninja kid

De boekenreeks van Ninja kid bestaat uit 10 boeken waarvan er reeds 6 ook in het Nederlands verschenen zijn.

De boeken gaan over Nelson, een echte nerd die op zijn tiende verjaardag plots ontdekte dat hij dingen kan die hij nooit eerder kon. Hij is net als zijn vader, een echte Ninja en die skills komen bovendrijven op je tiende verjaardag. .

Ninja kid is een boekenreeks, of -serie geschreven door Anh Do. Het is eigenlijk een heel vlot verhaal met een super toffe held, deels nerd, deels ninja. Je hoeft niet alle boeken in volgorde te lezen om het verhaal te volgen, al is dat wel altijd leuker natuurlijk.

Wij hebben de boeken (nog) niet allemaal dus ik kan niet vertellen of ze allemaal even goed zijn. Het eerste boek uit de reeks die we gelezen hebben, namelijk Ninja kid steelt de show, deed ons alvast verlangen naar meer. Ondertussen hebben we ook deel 1 en 2 in ons bezit en ik kan enkel zeggen, ze zijn ook geweldig!.

Van nerd naar ninja

In het eerste deel van Ninja kid maak je kennis met Nelson en zijn nieuwe vaardigheden. Ondanks het feit dat ninja zijn, zijn vader niet veel goed heeft opgeleverd (hij is vermist), stimuleren zijn mama en oma hem om zijn nieuwe vaardigheden te trainen en dat blijkt maar goed ook want hij moet de stad redden van reuzenspinnen.

De vliegende ninja

In het tweede deel van ninja kid krijgt Nelson weer te maken een slechterik, deze keer probeert hij alle elektrische toestellen op hol te doen slaan. Nelson’s creatieve oma bedenkt een tegengif, maar dat moet boven de wolken uitgestrooid worden om te werken. Ze bouwt een Jetpack zodat Nelson dit kan doen, alleen heeft hij hoogtevrees en moet hij dit eerst overwinnen.

De andere boeken uit de reeks zullen we maar al te snel in huis hebben, zoonlief blijft ernaar vragen omdat het een leuke reeks is. De grote tekst en leuke illustraties maken het leuker voor kinderen om te lezen. De spannende avonturen die Nelson beleeft dragen daar zeker toe bij.

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.