Ninja Kid, nog zo’n leuke boeken reeks die smaakt naar meer! Ninja steelt de show is inmiddels al het 4de boek uit de reeks en is echt de moeite waard om te lezen.

Ninja kid

Nelson is een echte nerd, die met zijn moeder, oma en neef op het autokerkhof woont. Wanneer hij op zijn tiende verjaardag wakker wordt, kan hij plots dingen die hij nooit eerder kon.

Zijn moeder en oma weten precies hoe dat komt. Hij is eigenlijk net als zijn vader, een echte Ninja! Op je tiende verjaardag komen die ninja-skills ineens bovendrijven, al heeft dit voor zijn vader niet veel goeds opgeleverd, die is namelijk vermist.

Ninja kid is een boekenreeks, of -serie geschreven door Anh Do. Het is eigenlijk een heel vlot verhaal met een uiterst sympathieke held. En je hoeft niet alle boeken gelezen te hebben om het verhaal te kunnen volgen.

Het verhaal

Blom familiecircus komt naar de stad. Nu dr. Kramer al even niet meer in beeld is, wil Nelson niets liever dan meedoen aan het circus en vrienden Kenny en Tiffany auditie. Zijn vader wou ook altijd meedoen met het circus voor hij zijn ninja talenten kreeg.  Het liefst zou Nelson de show stelen met zijn ninja-trucs maar deze moet hij verborgen houden.

Tijdens de auditie halen Nelson en zijn vrienden net de show niet. De mysterieuze man kreeg wel een plaatsje in de show maar het liep goed uit de hand, want naast de grote neushoorn Nina, kwamen ook een eng knobbelzwijn en nijlpaard binnen gevlogen in de tent.

De mysterieuze man bleek Dr. Kramer te zijn die het circus wilde overnemen. Gelukkig hadden Nelson en Kenny de helmen meegekregen van oma die hen in staat stelden om met dieren te praten. Of Ninja Kid en H-Gast de stad weer kunnen redden zonder hun geheime identiteit vrij te geven ontdek je in het vierde boek van Ninja Kid.

Onze ervaring

Op het eerste zicht lijkt het een dik boek, maar door de leuke zwart witte illustraties en korte teksten leest het heel vlot. Zoals eerder aangegeven hoef je de boeken niet in volgorde te lezen, je kan zo ook mee met het verhaal. Spoiler: lees je echter 1 van de boeken, dan ben je wel benieuwd naar meer.

Ook al zin om lekker op de bank een spannend boek te lezen met een kop hete choco? Koop dan nu het alvast het vierde deel van Ninja Kid.

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

*Voor dit artikel heb ik een review exemplaar ontvangen, maar dit heeft geen invloed op de recensie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.