Dat ik wat liever wil proberen zijn voor moeder aarde is inmiddels al wel al een beetje duidelijk geworden. Er is nog heel wat werk aan de winkel maar veel kleine stapjes vormen samen een grote denk ik dan. Ik heb inmiddels al groene stroom, betere oplossingen in de keuken en maakte duurzame kerstverpakkingen. Nu is de badkamer aan de beurt en het eerste op mijn lijstje is om wegwerpspullen zoals wattenschijfjes en oorstokjes te vervangen door een herbruikbare variant.

Herbruikbaar?

Heel wat zaken in de badkamer gebruiken we eenmalig om vervolgens weg te gooien, denk aan wattenstaafjes, watjes of inlegkruisjes. Eigenlijk vind ik dat best wel zonde en hoe meer ik erover nadacht, hoe minder noodzakelijk het mij leek.

Oorstokjes kan ik niet zelf maken dus besloot ik op black friday een last swab te bestellen voor het hele gezin. Het was niet goedkoper maar de winst werd ingezameld om verbeteringen aan te brengen voor de oceaan. Op deze manier verminderen we die plastiek soep op 2 manieren!

Wattenschijfjes kan ik natuurlijk wel zelf maken met een oude badhanddoek en leuke kleurtjes.

Wattenschijfjes badkamer

Wat heb je nodig

  • Een oude badhanddoek
  • Katoendraad
  • Een naald
  • Een schaar

Hoe ga je tewerk?

Eigenlijk is een stappenplan een beetje overbodig want het maken van deze herbruikbare wattenschijfjes is poepsimpel, al neemt het wel even wat tijd in beslag als je er een grotere hoeveelheid wil gaan maken.

  • Knip rondjes uit de badhanddoek
  • Afhankelijk van de dikte van je oude badhanddoek kan je twee rondjes aan elkaar vastnaaien met de festonsteek of werk je (net zoals ik deed) gewoon een rondje af met een festonsteek om het geheel wat op te fleuren

Het resultaat: kleurrijke wattenschijfjes

Wattenschijfjes

Ik gebruik ze inmiddels al een poosje en het werkt voor mij erg goed. Na gebruik spoel ik ze even uit met wat water en hou ik ze bij in een wasnetje die ik dan samen met de badhanddoeken de was in gooi.

Hebben jullie ooit nagedacht over herbruikbare spullen in de badkamer?

Deel gerust ook jullie eigen creatie binnen het thema “aarde” op sociale media met de hashtag #creaKrea. Je kan ook met de linkparty meedoen door je instagram foto of je blog artikel te delen via de link hieronder.

Vergeet natuurlijk ook niet om eens een kijkje te nemen bij de CreaKrea collega’s voor nog meer leuke creaties: Kreanimo, Mama duizendpoot, Mel DIY, Knutseljuf van Ede en Crea met kids

Op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

3 Replies to “Herbruikbare wattenschijfjes maken

  1. Pingback: DIY planeet - Mel DIY

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.