Het grote AVI boek is een dikker boek, speciaal voor kindjes die leren lezen. Ieder boek bevat verschillende teksten en verhalen op hetzelfde AVI-niveau of opbouwend, zodat kinderen lekker door kunnen lezen.

AVI boek van Paul van Loon

Tot nog toe waren de meeste Grote AVI-boeken van Zwijsen opgebouwd rond een thema, denk aan wat eet de kok, ik spat je nat …  Onlangs zag ik dat het grote AVI boek nu ook een versie heeft van Paul van Loon. Tja, die moest ik wel in huis hebben, wij zijn namelijk gek op zijn boeken.  We hebben onder meer ook Wat doen we met de juf in huis en al verschillende boekjes van Dolfje weerwolfje.

Wat kan je verwachten van dit boek?

Deze vraag is eenvoudig te beantwoorden: allemaal verschillende teksten, verhalen maar ook korte tekstjes, rijmpjes en zelfs strips en grapjes. Je komt bekende personages tegen zoals Paul van Loon zelf, Dolfje en Noura, en minder bekende. Alle verhalen komen uit andere boeken van de schrijver, achteraan vind je een heuse lijst terug, op die manier kan je makkelijk het boek vinden die het best bij je past.

Zelf vind ik het niet zo belangrijk om te weten welk AVI niveau een boek heeft, een kind moet lezen wat best bij hem of haar past. Maar als ouder is het altijd handig om een indicatie te hebben van het leesniveau van een boek, zodat het niet te lastig wordt voor je kind en ze niet opgeven. Om goed te lezen moet je vooral veel lezen en daar maakt het Grote AVI boek wel een verschil in. Niet ieder kind houdt van verhalen. Deze boeken zorgen ervoor dat je ontdekt wat je kind leuk vind, want er staan ook strips, moppen en rijmpjes in.

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

*Voor dit artikel heb ik een review exemplaar ontvangen, maar dit heeft geen invloed op de recensie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.