In het hemelboek lees je alles over het weer, wind, wolken, regenbogen en andere weersfenomenen op een toegankelijke manier. Ideaal wanneer je – net als ik – een koter in huis hebt die soms met vragen afkomt zoals hoe maak je een regenboog.

Wolken en zo

Ik hou ervan om liggend op het gras naar de wolken te kijken en inspiratie op te doen. Wolken zijn niet enkel mooi maar ook nog eens wonderbaarlijk fascinerend. Mits de juiste kennis over de vorm, de snelheid van wolken kan je korte termijn voorspellingen gaan doen over het weer. Lekker handig wanneer je geen buienradar bij je hebt.

In het boek lees je ook over regenbogen, corona’s (want dat is niet enkel een vreselijk virus die de wereld al een hele periode teistert) en nog zoveel meer. Er staat gigantisch veel informatie in het boek, gelukkig komt het ook met een gestructureerde inhoudstafel. Ik vind dit persoonlijk super handig, want het is geen boek dat je gewoon even leest als een roman.

Hemelboek binnenzijde

Krijg je dus weer eens een vraag van je kind, of wil je zelf iets weten over het weer, dan zoek je dat op in de inhoudstafel en bereik je meteen de gewenste informatie. Handig toch?

Het hemelboek, voor wie

Het boek lijkt me geschikt voor kinderen vanaf een jaar of negen om zelf in te gaan lezen. Wanneer jongere kinderen vragen stellen over het weer, kan je ook samen met hen een stuk lezen, voorlezen of navertellen. Het boek is ook geschikt voor volwassenen, het is niet kinderlijk geschreven en iedereen leert wel iets van Sarah Devos.

Het boek is heel goed te begrijpen en soms ook met een grappige twist. Het taalgebruik is eenvoudig, al vind je wel wat wetenschappelijke termen terug. Dat kan natuurlijk ook niet anders met zo’n onderwerp.

De mooie tekeningen maken het boek af. Het lijkt me een fijn boek voor scholen om te gebruiken wanneer ze leren over het weer.

Koop hier jouw exemplaar van het hemelboek. Ook verkrijgbaar bij de lokale boekhandel.

Sarah Devos schreef ook nog tal van andere interessante boeken die zeker het lezen waard zijn.

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

*Voor dit artikel heb ik een review exemplaar ontvangen, maar dit heeft geen invloed op de recensie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.