We waren op reis samen met een ander koppel, in totaal waren er dus 4 kinderen mee. Het is niet altijd even eenvoudig om ze bezig te houden, zeker niet wanneer het weer net niet goed genoeg is om in het zwembad te duiken. Ik had het risico op mindere momenten gelukkig goed ingecalculeerd voor we op reis vertrokken en zorgde dat ik wat knutselgerief mee had voor de kleinsten.

Plakken en kleven van zomerse ijsjes

Om in het thema te blijven had ik gezorgd voor een zomers thema die alle kindjes wel genegen is: Ijsjes. De meeste voorbereidingen had ik thuis al gedaan zodat ik de nodige materialen makkelijk kon meenemen op reis en zelf niet teveel werk had.

Wat heb je nodig

  •         Knutselkarton
  •         Figuurtjes, snippers, kleinere stukjes knutselkarton of papier
  •         Washi tape
  •         Houtje
  •         Lijm

Voorbereiding

  1. Snij de ijsjesvormen uit het knutselkarton. Zelf maakte ik 2 vormen per ijsje omdat ik dan elke kant in een ander kleur kon doen en de afwerking mooier is. Je kan natuurlijk ook werken met maar 1 vormpje.
  2. Verknip een hoop papier en karton in leuke figuurtjes. Dit kan je doen met bollekes, bloemetjes. Maak je het jezelf graag makkelijk, knip dan gewoon wat snippers, zelf combineerde ik beiden.

Aan de slag

Ijsjes plakken

  1. Laat de kindjes de figuurtjes op de ijsvormen lijmen. Geef hen kindjes de ijsjesvormen en de kleine papiertjes en een lijmstick en laat ze maar doen. Dit werkte alvast goed bij onze peuters, uiteraard mits wat begeleiding want het was van allebei de eerste keer dat ze aan de slag gingen met kleven. Er bestaan ook andere manieren om te lijmen, je kan de vormpjes zelf voorlijmen of een spons met lijm voorzien, kies vooral wat het makkelijkst gaat voor jouw kindje en jouw geduld.

Tip: het kan ook leuk zijn om ze stukjes washi tape te laten kleven. Zeker als er maar 1 lijmstick is en 2 kindjes zoals bij ons het geval was.

  1. Eenmaal beide zijden van het ijsje klaar zijn, kleef ze aan elkaar met het houtje ertussen.
  2. Werk eventueel af met washi tape.

Het resultaat

Wij mama’s vonden het resultaat alvast verbluffend (is dat niet altijd zo wanneer je eigen kind iets maakt, zeker voor het eerst). Een leuke fotoshoot van het resultaat mocht van ons dus niet ontbreken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *