Ik las twee boeken uit de wellness serie “Ik ben …” van Suzan Verde en ik vind het oprecht zachte kinderboekjes.

Wellness serie

De Ik ben – serie van Susan Verde bestaat uit 5 boeken waarvan er reeds twee vertaald werden in het Nederlands. De derde komt binnenkort uit, spannend!

  • I am one
  • I am love
  • I am human
  • I am peace
  • I am yoga

Ik ben mens

Elk mens is uniek, maar wat maakt een mens nu een mens? Wat zijn nu die specifieke eigenschappen die ons menselijk maken? Dat is waar het boek in essentie over gaat. Heel eenvoudig, maar toch zo moeilijk.

IkBenMens

Het boek volgt een jongetje die op weg is op zijn pad van mens-zijn. Het ‘verhaal’ begint met een aantal positieve affirmaties zoals “Ik heb gevoel voor verwondering”. Vervolgens gaat het over in de moeilijkere kant van het mens zijn “Ik ben niet perfect, ik maak fouten”. Dan wordt de nadruk gelegd dat we op elk moment kunnen op zoek gaan naar positieve elementen “Een slechte dag kan een geweldige worden door vriendelijkheid”.

Het boek geeft aan dat we goede keuzes kunnen maken door te handelen vanuit medeleven en empathie voor anderen maar ook voor onszelf. Wanneer we mens zijn, voelen we ons verbonden met anderen en zelfs met de hele wereld.

Op het einde van het boekje vind je nog een leuke meditatie terug. Dit kan heel leuk zijn voor kindjes wanneer ze hiervoor open staan.

Koop jouw exemplaar van Ik ben mens.

Ik ben yoga

Yoga kan helpen om de rust terug te vinden in een drukke wereld. Als het ware een soort van hulpmiddel waar je steeds gebruik van kunt maken om je lichaam en geest terug in balans te brengen.

IkBenYoga

Het boek volgt een meisje die last lijkt te hebben van de vele prikkels die ze moet verwerken. Ze zoekt haar rust terug door yoga te beoefenen. Het leuke aan dit boekje is dat je bij elke houding een beeld krijgt van wat het zou kunnen zijn, gecombineerd met een positieve affirmatie. Heel fijn gedaan. De tekeningen nodigen uit om zelf ook mee te doen.

Achteraan het boek worden de yoga houdingen nog eens benoemd, samen met een woordje uitleg over hoe je ze kan uitvoeren.

Koop jouw exemplaar van Ik ben yoga.

Beide boekjes zijn heel mooi geïllustreerd, vol kleuren en dromerige platen. Voor mij persoonlijk een prachtige reeks die ik zeker in mijn boekenkast wil hebben. Ik kan me voorstellen dat het ook voor scholen of persoonlijke begeleiding van kinderen heel handige boekjes zijn om mee aan de slag te gaan.

Als je zelf ook met yoga aan de slag wil, kan het handig zijn om jongleerdoekjes in huis te halen. Op deze manier kan je op een speelse manier ademhalingsoefeningen doen.

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

*Voor dit artikel heb ik een review exemplaar ontvangen, maar dit heeft geen invloed op de recensie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.