“Ik verveel me”, een zinnetje die dit jaar voor het eerst aan bod kwam bij ons kind. Hoe ga je daar nu mee om als ouder zonder je eigen tijd volledig op te offeren aan een kind? Zeker goed om te weten alvast met de kerstvakantie in aantocht.

Schuldige

Ik vrees dat ik mede schuldig ben aan de verveling van mijn zoon. Ik heb hem altijd bezig gehouden, weinig alleen laten spelen en veel activiteiten gepland. Ik vind dat namelijk zelf ook wel leuk. Alleen, nu hij al wat ouder is, verwacht ik soms ook wel eens dat hij zich alleen bezig houdt. Maar ja, ik heb hem nooit echt laten ontdekken hoe dat moet.

Schermpjes

Wanneer hij zichzelf moet bezighouden, grijpt hij dus al snel naar passieve bezigheden zoals TV kijken of tablet kijken. Zo leert hij weer zichzelf niet te vermaken. Omdat ik zelf niet goed weet hoe ik hem de nodige handvaten moet aanreiken, besloot ik hulp te zoeken in een kinderboek, en ja hoor, de hulp heb ik gekregen.

WatViktorVoelt

Wat Viktor voelt

Wat Viktor voelt is een reeks van kinderboekjes die kinderen helpt om hun gevoelens te benoemen maar ook te beheersen. In het boekje “Ik verveel me”, verveelt Viktor zich. Hij heeft wel heel wat speelgoed en krijtjes … maar toch weet hij niet wat te doen nu papa en mama aan het koken zijn. Via een leuke ademhalingsoefening (die ik nu ook aan zoonlief probeer aan te leren) zet hij zijn ideeënmotor in gang en maakt hij plezier dankzij zijn fantasie.

De manier waarop het boekje werd opgebouwd is voor jonge kinderen heel herkenbaar, ik hoop dat zoonlief de meditatie oefening snel eigen kan maken om met zijn verbeelding aan de slag te gaan. Zijn eerste reactie was “Ik kan dat niet” maar oefening baart kunst.

Ook een kind die zich vaak verveelt? Koop jouw “Ik verveel me” boekje uit de Wat Viktor of ben je benieuwd naar de andere boeken van de Viktor reeks?

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

*Voor dit artikel heb ik een review exemplaar ontvangen, maar dit heeft geen invloed op de recensie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.