Sterren kijken, sterrenbeelden, astrologie … boeiend als je het mij vraagt. Ook een leuk knutselthema waar je zoveel kanten mee uit kan.

Sterren en sterrenbeelden

Ja, ik ben misschien een beetje geobsedeerd door de maan, door sterren en sterrenbeelden. Ik had ze vroeger reeds gevormd op het plafond in mijn slaapkamer met glow in de dark sterretjes. Daarnaast leek het me gewoon ook een leuk knutsel thema om mee aan de slag te gaan. Helemaal toen mijn idee meer vorm kreeg en ik besloot iets te maken rond een thema die me misschien zelfs nog nauwer aan het hart ligt: mijn gezin.

Ik had nog een kurken onderzetten voor pannen over na mijn geoboard creatie, dus de keuze voor materiaal was ook al snel gemaakt.

Wat heb je nodig?

templatester

Hoe ga je te werk?

  • Schilder je kurken onderzetter zwart of nachtblauw.
  • Print je sterrenbeelden af en knip ze afzonderlijk uit.
  • Leg je geprinte sterrenbeelden op je kurken onderzetter en pin ze vast met pushpins.
  • Maak voorzichtig het blad papier met de print los, dit doe je door voorzichtjes telkens een push pin los te maken en het blad weg te halen. Dan prik je de pushpin weer op dezelfde lokatie vast. Dit is een beetje prutswerk.
  • Verbind de puspins met elkaar om zo de sterrenbeelden opnieuw te vormen.
  • Schilder witte sterretjes tussenin.
  • Onderaan kan je een woord handletteren en schilderen. Ik nam “home” maar je kan hier ook perfect de familienaam gebruiken.
SterrenbeeldHome

Tip: wanneer je achteraan nog een mooi lusje bevestigd met een strik, kan je dit op een mooie manier ophangen in je huis. Of misschien vind je dit wel een leuk gepersonaliseerd geschenk voor de feestdagen?

Zelf ook iets gemaakt? Deel zeker ook jullie eigen creatie binnen het thema “sterren” op sociale media. Je kan ook met de linkparty meedoen door je instagram foto of je blog artikel te delen via de link hieronder.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Vergeet natuurlijk ook niet om eens een kijkje te nemen bij de creatieve collega’s voor nog meer leuke creaties: Kreanimo en Mama duizendpoot

Op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.