Lucinda Riley, gekend van de boekenserie de zeven zussen, heeft nu ook samen met haar zoon Harry Witthaker een eerste kinderboek uitgebracht in de reeks beschermengeltjes: Bram en het droomengeltje.

Droomengeltje Lot

Engelen doen niets liever dan mensen helpen. Ze brengen vooral tijd door in de hemel, maar ze kunnen je altijd horen als je een vraag hebt, hoe stil je die ook stelt. Beschermengeltje Lot is een droomengeltje. Als iemand last heeft van nare dromen, dan is het Lot haar taak om daar iets aan te veranderen.

Bram

Bram is een jongetje die net verhuisde van een appartementje in de stad naar een huis op het platteland. Net zoals dat voor elk kind zou zijn, is zo’n verhuis een grote aanpassing. Ook al vind hij zijn nieuwe kamer heel leuk, wanneer hij ’s nachts wakker wordt van een vreemd geluid en enge oranje ogen denkt hij dat er een monster op het platteland woont. Eerlijk, hier kreeg ik wat schrik toen ik de reactie van mijn zoon zag, hij leefde erg mee. Het liefst wil Bram terug naar de stad, waar geen monsters wonen. Zijn ouders gaan daar niet mee akkoord want monsters bestaan toch niet.

Wanneer Bram zijn ouders vraagt om het monster weg te sturen, komt droomengeltje Lot, via de wolkjes afdalen uit de hemel, om hem helpen.

Mijn mening

Het verhaal is herkenbaar. Welk kind heeft nog nooit vreemde geluiden gehoord of schrik gehad voor monsters? Dit boek is een interessant alternatief of zelfs aanvulling op onze dromenroller. Het boek geeft enerzijds aan dat monsters niet bestaan en dat het voornamelijk onze gedachten zijn die onze leefwereld bepalen, niets is wat het lijkt.

Wij zijn alvast benieuwd naar de andere beschermengeltjes die nog in de reeks zullen verschijnen en de problemen waarmee ze kunnen helpen.

Koop jouw exemplaar van Bram en het droomengeltje. Ook verkrijgbaar bij de lokale boekhandel.

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

*Voor dit artikel heb ik een review exemplaar ontvangen, maar dit heeft geen invloed op de recensie

One Reply to “Bram en het droomengeltje, een boek vol mooie dromen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.