Op een koude winternacht is een bijzonder en liefdevol geschenk voor de feestdagen. Een hartverwarmend verhaal over de sneeuw, we hopen morgen allemaal op sneeuw. Dit zou 2020 toch een tikkeltje mooier kunnen maken.

Op een koude winternacht

Op een koude winternacht is een heel lief verhaal over de magie van sneeuw. De wereld raakt bedekt door een wit deken van sneeuw, dit terwijl een kind heerlijk ligt te slapen onder zijn eigen deken van dons. De sparren steken hun handen uit om de sneeuw te vangen, de wind kietelt de bomen en de reetjes eten de bevroren vruchten van de appelboom.

Het prentenboek is geschreven in de ik-vorm waarin de auteur aangeeft een tekening te maken op een koude winternacht om zo het tafereel te kunnen delen met zijn geliefde kind.

Deze bijzondere tekening van woorden, maar ook de illustraties van dit boeken raken je tot je ziel, ik kan het niet anders omschrijven. Het heeft iets magisch en brengt een gevoel van liefde met zich mee. Ook de lyrische en poëtische manier waarop het prenteboek geschreven werd draagt zeker ook bij tot dit gevoel.

Als je het mij vraagt is dit een prachtig boek om cadeau te geven tijdens de feestdagen, het gevoel dat dit boek brengt, wil je met elk kind en zelfs elke geliefde delen.

Koop jouw exemplaar van Op een koude winternacht. Ook verkrijgbaar bij de lokale boekhandel.

Lees zeker ook eens de volgende blog met de 12 leukste kinderboeken over de winter.

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

*Voor dit artikel heb ik een review exemplaar ontvangen, maar dit heeft geen invloed op de recensie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.