Kaarsen zijn zo gezellig in huis, extra leuk als je ze zelf versiert met een waxpen voor een uniek resultaat. Perfect ook als geschenk voor kerst, moederdag, juf … of gewoon om een bepaalde sfeer in huis te creëren.

Kaarsen versieren

Kaarsen versieren is een activiteit die ook perfect met kinderen te doen is. Een waxpen is een soort van pen waarin een soort pasta zit die dient om kaarsen te decoreren. Je kan het meteen uit de tube aanbrengen voor teksten, tekeningen of patroontjes. Je kan ook een spons gebruken voor grotere oppervlakten of om te gebruiken met sjablonen.

Tekenen op kaars met waxpen

Wat heb je nodig

  • Kaarsen
  • Waxpennen (ik vond die van mij in de action, maar ze hebben deze niet altijd)
  • Penseel, wattenstaafjes
  • Zilverpapier

Hoe ga je te werk?

Bedenk de tekening die je wil maken op de kaarsen en teken deze met de waxpen op de kaars. Zelf hebben we ervaren dat de waxpen niet altijd even makkelijk werkt, als je te hard drukt heb je een dikke klodder die wel eens kan beginnen druipen.

Eenvoudiger lijkt me om wat uit de waxpen op een stukje zilverpapier of een schaaltje te doen en de tekening te maken met een penseel. Voor het stempelen van bolletjes, kan je ook perfect gebruik maken van wattenstaafjes.

Na het versieren moet de wax minimaal 24 uur drogen, hou daar dus rekening mee wanneer je de kaars cadeau wil doen. De wax brand mooi mee met de kaars, daar hoef je geen schrik voor te hebben en het staat echt mooi op tafel.

Kaarsen

Op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.