Een kleurrijk verhaal vol fantasie om volledig in weg te dromen en even de tijd te vergeten. Regenboog Rea is zo’n verhaal waarin je je kunt verliezen zonder scherm nodig te hebben.

Regenboog Rea

Rea Grauw is in de Weerlanden een van de weinige personen die geen magische krachten heeft. Al haar vrienden hebben zo’n bijzondere kracht die zorgt voor het weer hier op aarde. Ze heeft zich neergelegd bij het feit dat zij dit niet heeft en wil net als haar idool Filicia La Famme aardeverkenner worden.

Wanneer Rea wordt wil bewijzen aan Vonk en Bons dat ze de beste aardeverkenner ooit kan worden, vertrekt ze samen met haar wolkenkat Nim op een verboden reis naar de Aarde op zoek naar de schat. Volgens het boek over de verdwenen regenboogmagie zou deze schat te vinden zijn bij de oudste boom ter wereld.

Deze reis veranderd het leven van Rea voor altijd, ze moet haar innerlijke krachten ontdekken en een nieuwe vijand verslaan.

Regenboog Rea Illustraties

Onze mening

Het boek trok ons erg aan door de kleurrijke cover. De dikte van het boek schrok dan weer af, maar laat dit je zeker niet tegenhouden want het leest vlot weg dankzij de korte hoofdstukken. Dit verhaal bevat een flinke dosis spanning en de nodige hoeveelheid humor zoals krokante omeletten.

Regenboog Rea staat vol met prachtige illustraties die het verhaal vormgeven, gek genoeg in het zwart wit. Doordat ze zo levendig getekend zijn, voel je de energie er toch vanaf spatten, wat het extra leuk maakt.

Wij zijn al benieuwd naar het tweede deel, want dat komt er ook aan!

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

*Voor dit artikel heb ik een review exemplaar ontvangen, maar dit heeft geen invloed op de recensie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.