Met een kartonnen doos kan je heel wat leuke zaken doen. In het verleden maakten we al een ijsjeswinkel en vliegtuig. Deze keer maakte ik een schietschijf voor zoonlief, zo. kan hij leuk spelen met zijn nerf guns.

Nerf guns

Die nerf geweren zijn super voor kinderen, maar het is soms moeilijk om mee te spelen als je enig kind bent. Op zo’n moment is een target wel handig. Vaak gebruiken we hiervoor bekertjes of poppetjes. Een target volledig in thema met verschillende complexiteiten is uiteraard veel leuker.

Toen mijn strijkijzer het na 10 jaar begaf, kochten we een nieuwe. De kartonnen doos van dit strijkijzer was voldoende groot en praktisch om er een coole nerf schietschijf van te maken.

Wat heb je nodig?

 • Een grote kartonnen doos
 • Een breekmes
 • Gesso
 • Een potlood
 • Blauwe, rode, gele en oranje verf
 • Witte stift
NerfSchietschijf

Hoe ga je te werk

 • Teken op de doos cirkels in verschillende afmetingen en snij deze uit met een breekmes.
  Tip: voor de cirkels gebruikte ik glazen en bekers in verschillende maten.
 • Schilder de doos volledig met gesso, dit is een ideale priemer, zeker wanneer het blinkende kartonnen doos is. In dit geval kan het beter zijn om 2 laagjes gesso te voorzien.
 • Eens de gesso droog is, kan je het nerf logo tekenen op de doos en een iets grotere cirkel om de gaten die je maakte.
 • Schilder vervolgens de kartonnen doos blauw en laat drogen. Let op: ook hier zullen waarschijnlijk meerdere lagen verf nodig zijn.
 • Schilder het logo geel en rood de cirkels om de gaten oranje. Of gebruik je fantasie en ga aan de slag met verschillende kleuren.
 • Met witte stift kan je scores onder de gaten zetten, extra leuk wanneer je wedstrijdjes wil doen. Je kan hiervoor ook gekleurde stickers gebruiken natuurlijk of vinyl wanneer je een plotter hebt.

Spelen maar

Eenmaal de schietschijf klaar is, kan je ermee gaan spelen. Probeer steeds je score te verbeteren, doe wedstrijdjes en probeer de hoogste score te halen.

Zelf ook iets gemaakt? Deel zeker ook jullie eigen creatie binnen het thema “karton”. Je kan ook met de linkparty meedoen door een bericht achter te laten hieronder of je foto’s te delen via instagram of facebook met de hashtag #creatievelinkparty.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Vergeet natuurlijk ook niet om eens een kijkje te nemen bij de creatieve collega’s voor nog meer leuke creaties: Mama duizendpoot, MelDIY, Elsa R blog en Linspiration.

Elke eerste zaterdag van de maand starten wij met een nieuw thema. Aan het einde van de maand zullen mijn drie creatieve collega’s en ikzelf elk onze favoriete deelnames delen op onze websites. De deelnames kunnen ook worden gedeeld op ons Pinterest bord. 

Ben je op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

One Reply to “Kartonnen doos ombouwen tot een nerf schietschijf”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.