Katten zijn relaxte dieren, ze slapen zo’n 16u per dag om hun energie terug op te laden. Voldoende rust is voor onze huistijgers ook belangrijk, ze verlangen dan ook naar een fijn plekje voor zichzelf.

Rustplaats

Wij hebben twee maine coons in huis, ondertussen alle twee volgroeid. Deze rakkers hebben redelijk wat ruimte nodig om te liggen gezien hun grote gestalte. Ze wisselen ook graag eens van locatie: zo vinden we ze soms op een stoel onder tafel, op hun krabpaal, op de bank of in hun mandje. Wat is nu belangrijk aan een goede rustplaats voor een kat?

Krabpaal

Een kat ligt over het algemeen graag wat hoger. Zo heeft hij een beter overzicht. Bij een maine coon moet dit al een stevige krabpaal zijn met een groot rust vlak.

Onze krabpaal heeft ook een blok met een holletje, hier voelen de tijgers zich lekker veilig en beschut, net zoals op een stoel onder de tafel.

Holletje in krabpaal

Bij het raam

Veel katten vinden het heerlijk om in de vensterbank te liggen. Lekker naar buiten staren naar alles wat daar beweegt en ondertussen heerlijk weg dutten. Als je een ruime vensterbank hebt is een vensterbankkussen geen overbodige luxe. Wij hebben smalle vensterbanken waar ze niet goed op kunnen. We vinden onze maine coons dan ook vaak terug voor het grote raam of op hun krabpaal die vlak naast het venster staat.

Lees ook: Kattenspeeltjes maken met karton en ander recyclage materiaal

Warm en zacht

Wij merken dat Merlin en Marvin enorm houden van zachte warmen slaapplaatsen. Ze nestelen zich maar al te graag al spinnend in de fleece dekentjes op de bank of op hun heerlijk zachte grote fluffy Snoozle mand in de woonkamer waar ze samen in kunnen (en ja dat doen ze ook).

grote fluffy Snoozle mand

Wanneer we aan het werk zijn, mogen ze soms ook eens mee in de bureau, daar staat voor elk een kleinere variant van de snoozle mand. Ze liggen hier maar al te graag, een gladde mand vinden ze maar niets.

Dozen en manden

Onderschat de kracht niet van een kartonnen doos of een wasmand (zeker een gevuld met vers gewassen wasgoed). Laat deze dus af en toe eens staan, je zal zien dat je huiskat je dankbaar zal zijn. Onlangs een pakje ontvangen? leg eens een warm dekentje in de doos en in no time vind je je harige vriend terug in die doos.

Waar slaapt jullie viervoeter het liefst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.