Let goed op is een boek met een aantal korte verhalen. Deze verhalen zijn losstaand te lezen maar zijn wel met elkaar verbonden en vormen zo een geheel.

Waarover gaat Let goed op?

Let goed op is een boek die een kijkje geeft in het leven van tien jonge tieners, het is naar mijn gevoel dan ook geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 10. Als lezer wordt je meegenomen in de levens van deze kinderen, wat gebeurt er wanneer de schoolbel gaat en ze naar huis vertrekken? Iedereen heeft zijn eigen weg te gaan, zijn eigen verhaal, zorgen of moeilijkheden.

In kleine details zitten linken tussen de verhalen van deze jongeren. De kinderen figureren als het ware in de verhalen van elkaar, ze zijn op een of andere manier verbonden met elkaar. Ze gaan naar dezelfde school, wonen in dezelfde buurt, ontmoeten dezelfde mensen …

Jason Reynolds heeft deze verhalen heel mooi gebracht, soms grappig, onroerend, confronterend … maar steeds op een manier waardoor je meegenomen wordt in de emoties. Je voelt je telkens weer verbonden met de personages.

Ook benieuwd? Koop het boek Let goed op

Lessen

Elk kind heeft zijn eigen problematieken thuis: de een wordt gepest, de ander heeft een ziek familielid, nog een ander leeft in armoede … dat is niet anders dan de werkelijkheid. Net als in onsleven zijn ze zich niet altijd bewust van hoe het leven van hun klasgenoten eruit ziet. Weten onze kinderen hoe het leven van hun vrienden er thuis uitziet? Weten wij dit eigenlijk wel van onze collega’s?

Mooie boodschappen dus in dit boek: Let goed op de mensen rondom je, soms speelt er wel meer dan je ziet. Probeer eens goed op te letten, wie weet zie je hen dan ook beter voor wie ze zijn en wat ze doormaken. Dan kan je meer begrip opbrengen.

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

*Voor dit artikel heb ik een review exemplaar ontvangen, maar dit heeft geen invloed op de recensie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.