Door corona stonden er minder leuke uitstapjes op de planning deze zomer dan de voorbije jaren. We genoten vooral thuis maar maakten toch wat bubbelproof uitstapjes in de omgeving. We bezochten onder meer Maïsterplan in Damme, een doolhof gemaakt van maïs, goed voor uren zoekplezier.

Nostalgie voor velen

Tussen 1998 en 2001 was het maïsdoolhof gekend in de omgeving, veel jongeren en kinderen kwamen toen op bezoek. Maar het doolhof bleef helaas niet zo lang bestaan.

Vorig jaar werd het doolhof opnieuw opgemaakt door de dochter van de toenmalige eigenaars. Het kreeg de naam Maïsterplan. Het oude doolhof werd nog steeds veel genoemd en het idee om er opnieuw leven in te blazen, ontstond op hun eigen trouwfeest waar ze een minidoolhof hadden gemaakt.

Moddervoeten

Dikke fun in het mais

Een doolhof is hoe dan ook dikke fun voor kinderen, maak daar een maïsdoolhof van, voeg een beetje regen toe met kleigrond, dan wordt het extra leuk. Want vooral de moddergrond zorgde ervoor dat we extra plezier hadden.

Hou je niet van modder en bezoek je dit liever op een droog moment, geen plezier, ook dan is er een leuke uitdaging. Niet enkel dien je de bar in het midden van het labyrint te zoeken (met allemaal lokale streekproducten zoals aardbeien van Depestel, Kaasplankjes van de Damse Kaasmakerij of ijsjes van de ijshoeve in Vivenkapelle), onderweg kan je ook 8 borden zoeken met quizvragen over dieren in de buurt.

Wij dachten dat we alle 8 de borden hadden gespot en alle antwoordjes hadden. Alleen, toen we die wilden neerpennen, bleek dat we verkeerd geteld hadden en er nog 2 vergeten waren. Reden te meer om nog eens terug te gaan!

Vanaf september kun je het doolhof nog enkel in het weekend bezoeken tussen 11u tot 18u (reserveren verplicht, je weet wel, corona). Kinderen onder 3 jaar mogen gratis binnen, voor kinderen tot 12 jaar betaal je 4 euro en vanaf 12 jaar betaal je 6 euro. Maar ik verzeker je, het is zeker de moeite waard.

Op zoek naar meer leuke uitstapjes met kinderen? Lees dan hier onze ervaringen.

2 Replies to “Maïsterplan, zoekplezier tussen de mais en modder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.