Ik neem veel foto’s als echte mamarazzi, en de laatste tijd vind ik mijn foto’s ook steeds mooier worden. Ik fotografeer dan ook veel bewuster dan vroeger. De emotie die ik erin wil krijgen, zit er vaak ook in, voor mij dan toch. Wat zijn volgens mij de must haves voor fotograferende ouders?

Mamarazzi

Ik ben een mamarazzi. Je weet wel, zo’n moeder die haar kind (en bij uitbreiding heel haar gezin, maar ook vrienden en familie die in de buurt zijn) constant volgt met camera’s en een foto maakt. En neen, ik schaam me daar niet voor. Ik geniet van het moment, het maken van foto’s en zelfs nadien van er terug naar te kijken en dat moment te herbeleven.

Ik ben niet de enige mamarazzi in mijn buurt. Wanneer we een uitstapje plannen met kindjes bij, worden nadien steeds gretig foto’s gedeeld tussen de moeders onderling. Dat is leuk, zo heb je de momenten mee vanuit verschillende invalshoeken of krijg je een beeld van een moment dat je zelf niet hebt opgemerkt.

Fotomateriaal

Nope, Ik ben niet de persoon die overal een zware spiegelreflexcamera meezeult (hé die handtas zit al vol genoeg). Hoe zorgen ik er dan voor ik mooie beeldjes kan maken die kwalitatief genoeg zijn om achteraf nog in een fotoboek te verwerken?

Wel, in eerste instantie hebben ik – zoals het merendeel van de mensen tegenwoordig – altijd een smartphone op zak. De meeste van die toestelletjes kunnen best al scherpe foto’s maken. Zelf gebruik ik een Iphone 11 pro, al moet ik toegeven dat je met een Iphone 12 pro kwalitatief iets betere foto’s hebt. Geen fan van Iphones? De Samsung S21 is ook een toppertje hoor.

Op reis kies ik er ook vaak voor om een systeemcamera mee te nemen. Die zijn iets groter dan een compactcamera, maar kleiner dan een spiegelreflex. Een spiegelreflex vind ik te zwaar en complex. Het grote voordeel van mijn systeemcamera? De Sony Nex die ik heb, is kwalitatief dik in orde (misschien wat verouderd, dus als je er eentje wil aankopen, ga je best voor de Sony A7 III), kan net hetzelfde als een spiegelreflex en je kan de lenzen wisselen. Uiteraard met een goede SD kaart zodat je voldoende ruimte hebt.

Daarnaast heb ik ook een statiefje met bluetooth ontsluiter aangekocht. Die neem ik niet altijd mee maar wel vaak. Dankzij dit draagbaar spulletje, kan ik ook momentjes vastleggen waar ik zelf ook op sta. Niet dat ik zo ijdel ben, maar ik vind het ook wel leuk om later in de momenten herinnert te worden.

FotoBenodigheden

Sinds ik Lightroom ontdekte, kan ik niet meer zonder. Vroeger dacht ik dat dit enkel iets voor ‘echte’ fotografen was en super complex. Ik kocht ondertussen heel wat presets aan en gebruik die zowel op de smartphone als op mijn computer. Mijn favoriete presets zijn: Coolster, dreamy en old pine van fotograeve, maar ook analogue en oh my flower van Maxine Stevens.

Daarnaast ben ik ook gek op old school, gewoon omdat het kan en leuk is om iets echt vast te nemen, ook super leuk voor grootouders om direct een resultaat te hebben. Daarom ben ik dolgelukkig met mijn instax.

Instax

Andere mamarazzi’s en fotoverslaafden onder mijn volgers? Laat je horen in de comments, ik ben alvast benieuwd of jullie nog extra tips voor mij hebben.

Op zoek naar meer foto inspiratie en tips ? Bekijk dan zeker mijn Fotografie rubriekje.

One Reply to “Mamarazzi: Must haves voor de fotograferende mama”

  1. Een paar jaar terug heb ik een Sony Cyber-Shot DSC-H400 cadeau gekregen. Ik ben helemaal weg van dit toestel omdat het, voor best een compact model, een optical zoom heeft van x63. Hiermee kan je dus ontzettend inzomen en toch mooie zuivere foto’s maken. Sinds ik gestart ben met bloggen reist dit toestel overal met me mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.